Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prośbę do użytkowników 1.5 136 ps i diesel 2.0 150 ps. Jako że to są tylko dwa silniki bez hybrydy czy możecie doradzić? Jeździłem na jazdach 1.5 i niby ok ale trochę słaby. Z drugiej strony nie robię dużo kilometrów i czy warto kupić diesla. Dotychczas mam VW  TDI  i nie mam problemow z DPF. Dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam 

Opublikowano

trudno tu coś doradzić. To jest głównie kwestia gustu i ekonomi (może być odwrotnie)
ja zrbiłem 40k km w ostanim roku. Mam silnik diesla i na zbiorniku (52-53l - tyle zazwyczaj wlewam ON ) robię od 900 do 1100 km (w zależności czy miasto/trasa autostrada/trasa inne drogi).

nie kupił bym beznyny do za drogo paliwo by kosztowało. Ale jak już wyżej piasałem to kwestia indywidualnej decyzji.

Opublikowano

Dzięki, bo będę ściągał używkę i różnica jest ok 1000,1500 euro więc też tak myślę. Te 136 koni trochę za mało chociaż na jazdach próbnych miło mnie zaskoczyło. Jedynie przy wyprzedzaniu słabo a trochę tras robię. 

Pozdrawiam i szerokiej życzę