Skocz do zawartości

problem z zegarami bmw e30 318 m10 dziwny licznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytaniew mam licznik w swoim aucie z obrotomierzem,nie ma ekonomizera,nie dziala inspekcja

wymienile mlicznik na inny od tego samego modelu ktory mial obrotomierz takze i ekonomizer,ale nie dziala ani obrotomierz ani ekonomizer jak to mozliwe?

plytki w srodku roznia sie a konkretnie plytki gdzie sa baterie

w wersji mojej z obrotomierzem bez ekonomizera jest normalna plytak

natomiast w wersji z ekonomizerem plytka jest inna ,inne sa baterie oraz jakas biala kostka z napisem bmwwpinana w plytke z przodu licznika

jak patrzylem na posty to czytalem ze nie ma zadnego problemu z przekaldka licznika?pomozcie

Opublikowano

Czesc

nie bardzo mnie zrozumiales.

Przeloz sam obrotomierz do swojego starego!tzn, razem z ekonomizerem,bo to jest calosc!

O takich zamianach decyduje tez tylna scianka zegarow,wiec pokombinuj.

przeloz do nwego stara scianke o ile sie da>

pozdrawiam

Opublikowano
Nie zawsze to będzie pasować, bo zależy jakich firm są liczniki, były liczniki "MOTOMETER" i "VDO".

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano

Mam VDO i wpakowalem moto meter!I wszystko gra!

Natomiast zle dzialalo jak wlozylem cale zegary moto meter! tzn,byly przeklamania na wskazniku paliwa :shock:

pozdrawiam

Opublikowano

Czesc,to troche zawile ,ale sproje :P

Wiec tak:Kupilem zegary z obrotka i w calosci wstawilem.

Obrotomierz zaczal pokazywac leko zawyzone obroty.wymienilem wtyczke na swoja stara i juz bylo ok.,ale zaczal szwankowac wskaznik paliwa!Wymntowalem i zmienilem plytke na swoja stara i lipa.

Wzialem swoje stare zegary i wymienilem zegar na obrotomierz idziala!

Ekonomizer na poczatku sie zaiwszal,ale mu to przeszlo i jest ok.

Zakupione zegary mialy niebieska tylna scianke a moje biala.Dlatego napisalem,zeby wrocic do starej obudowy.

sprzedawca zaklinal sie ,ze zegary sa od 4 ro cylindrowego,ale mogl cos krecic.A wogole,to jakims cudem mam ze 3 takie plytki w zapasie ,wiec moge kombinowac :P

pozdrawiam

Opublikowano

a jezeli chodzi o inspekcje,dlaczego sienie pali,?czy chodzi cos o te baterie?

a jak w tamtym nie bylo ekonomizera to treraz jak wloze obrotomierz z ekonomizerem to bedzie dzialal?dzieki za wszystki odp

Opublikowano

Czesc

Ta kostka decuduje o wspolpracy z 6 ico lub 4 ro cylindrowym silnikiem.

W zaleznosci od ilosci cylindrow ,kostka dopasowauje wskazania.

Co do inspekcji,to nie wiem czy Ci sie swiecilaw starym.

Co do ekonomizera,to sie przekonasz po zmianie :P

pozdrawiam

Opublikowano
wlasnie zaczalem kombinowac i lipa,tamta plytka w ogole ma inne wyjscia,moja stara tez ma inne,obrotomierz takze inne wejscia?lipa nuie da rady przelozyc samego obrotomierza