Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kupiłam niedawno BMW e90 z 2006 roku. Chciałabym zmienić radio fabryczne na jakieś pasujące z Androidem, najlepiej żeby jeszcze miało wejście USB bo wolę słuchać muzyki z tel przez kabel niż łącząc przez Bluetooth.

Doradźcie mi jakie radio będzie pasować (wstawiam niżej zdjęcie) do mojego panelu. 
Nie interesują mnie radia gdzie trzeba ciąć deskę żeby je zainstalować. 

IMG_1301.jpeg

Opublikowano

Polecam coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/ramka-iso-adapter-do-montazu-radia-zlacze-iso-bmw-1-3-e81-e87-e90-e91-10238842489

prosty montaż, nic nie tniesz i pasuje każde radio typowe o wielkości 1 din

Mam ALPINE UTE-200BT, można też rozważyć ALPINE UTE-201BT i podobne.  Mają wszystko co trzeba, grają spoko i można kolor klawiszy zmienić na pasujący do bmw.

Masz głośniki wysokotoowe w plastikowych trójkątach przy lusterkach? masz suby pod przednimi fotelami? Masz głośnik centralny na desce?

Głośniki: alpine,jbl, pioneer, focal, morel, hertz od biedy.

Żadna taniocha z chin, jakieś peiing  czy inne Super Premium Audio carbon turbo się nie nadają.

Przy zakupie głóśników trzeba sprawdzić głębokość, czy się zmieszczą.

Najdroższym sposobem na poprawienie audio, które przyniesie taki sobie efekt to wymiana audio na top hifi czy inne fabryczne wyposażenie

Opublikowano
58 minut temu, Filipfil napisał(a):

Polecam coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/ramka-iso-adapter-do-montazu-radia-zlacze-iso-bmw-1-3-e81-e87-e90-e91-10238842489

prosty montaż, nic nie tniesz i pasuje każde radio typowe o wielkości 1 din

Mam ALPINE UTE-200BT, można też rozważyć ALPINE UTE-201BT i podobne.  Mają wszystko co trzeba, grają spoko i można kolor klawiszy zmienić na pasujący do bmw.

Masz głośniki wysokotoowe w plastikowych trójkątach przy lusterkach? masz suby pod przednimi fotelami? Masz głośnik centralny na desce?

Głośniki: alpine,jbl, pioneer, focal, morel, hertz od biedy.

Żadna taniocha z chin, jakieś peiing  czy inne Super Premium Audio carbon turbo się nie nadają.

Przy zakupie głóśników trzeba sprawdzić głębokość, czy się zmieszczą.

Najdroższym sposobem na poprawienie audio, które przyniesie taki sobie efekt to wymiana audio na top hifi czy inne fabryczne wyposażenie

Bez kitu, zapomniałam że jest coś takiego jak ramka pod konkretny model samochodu 🤦🏻‍♀️ mam to samo radio co Ty w Audi więc wystarczy że je sobie przełożę pod ramkę, dzięki 😅

Co do głośników to jutro się dokładnie temu przyjrzę bo nawet nie patrzyłam, subów pod fotelami napewno nie mam, głośnika centralnego na desce też nie. To najbiedniejsze z biednych fabryczne wyposażenie nagłośnienia