Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono użytkowników. Od paru dni stałem się posiadaczem v12 i pojawił się problem. Rzuciła palenie. Moje podejrzenia padają na czujnik położenia wału, ale w katalogu na bmwstore nie ma nigdzie wyszczególnionego czujnika położenia wału, jest tylko czujnik położenia wałka rozrządu. Moje pytanie jest następujące czy faktycznie jest tylko czujnik położenia wałka rozrządu, czy może gdzieś jest czujnik wału i jakie ma symbole? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć. W M52 w E38 jest w okolicy wieńca w przedniej stronie silnika po prawej stronie. Z tego co czytam to w V12 jest między kołem zamachowym a skrzynią biegów. Numer części 13627839138. Najlepiej zadzwonić do ASO i dopytać i polecam zamawiać też w ASO, żadne zamienniki. Bo przejedziesz się, BMW strasznie nie lubią zamienników jeśli chodzi o te czujniki.

Możesz też wejść na realoem.com, podaj ostatnie 7 znaków VIN i będziesz miał dokładnie numer części dla Twojej bawary (jeśli nie była kombinowana ;))

Screenshot_20250228_142136.png

Edytowane przez Szponiasty2