Skocz do zawartości

Problem z automatem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam tego typu problem z 750il 1989r wczoraj wszystko było ok, po tankowaniu i ponownym odpaleni zaczeło się. Na początku skrzynia zaczeła sie ślizgać wariowała, po chwili tak jak by jej nie było samochód wchodzi w obroty tak jak na P lub N. Jednak powoli dotoczyłem się do domu. Co się dzieje? Banalne pytanie jak sprawdzić czy przypadkiem nie mam zamało oleju w skrzyni i jaki olej dokupić i jak go wlać? Jestem zdesperowany dopiero co zakupiłem autko. Starałem się wyszukać ale nic tego typu nie odszukałem.Cały czas pali mi bezpiecznik przed ostatni od prawej czy to ma związek czy to już inna bajka? Pozdrawiam
Opublikowano

Witam

Jezeli masz sterownik do tej skrzynki,to musisz,to g obejrzec!

Byc moze jest jakies zwarcie i skrzynka wariuje!

Poszukaj na forum,bo sporo o tym bylo!

pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Olej w automacie sprawdza się bagnetem umieszczonym pod samym podszybiem od strony pasażera. Tamtędy dolewa się oleju. Stan oleju w automacie sprawdza się przy rozgrzanym silniku " oleju w automacie'' w pozycji P lub N.

Z tego co piszesz masz takie objawy jak ja przy pierwszym moim automacie a przyczyną było '' spalenie'' tarcz sprzęgłowych spowodowane niewymienianiem oleju w automacie , którą to czynność powinno się robić co dwie- trzy wymiany oleju w silniku . Oby przyczyna u Ciebie była inna - koszt naprawy ok. 2000zł. Ale o tym wszystkim już było na forum poszukaj dokładnie.

Pozdrawiam Kanap

Opublikowano
Dziękuje za pomoc koledzy :) , okazało się , że jest struchlały przewód który wchodzi do chłodnicy i tamtędy cały olej sobie uciekł. Pozdrawiam
Opublikowano
Dokładnie to był cały popękany, nie wiem od czego. Sypał się w rękach tak jak by leżał w ziemi ze 100 lat. Pod silnikiem nie zauważyłem żadnej osłony i czy wogóle 750il 89r takową posiada. Może wpływ soli przyczynił się do szybszego rozpadu
Opublikowano

Dzieki

Czy nie mozna by bylo zalozyc jakiegosc czujnika cisnienia oleju w skrzyni auto?Czy sa takie rozwiazania?

Bo przeciez kazdemu moze struchlec!

pozdrawiam