Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem. Na gazie nie pali mi w ogóle na 3 cylindrze. Na benzynie jest wszystko OK (choć nie chodzi najrówniej na świecie ale nie jest źle). Mechanik odłączał po kolei wszystkie przewody i tylko na 3 cylindrze nie było różnicy. Na reszczie cylindrów były różnice (po zdjęciu i założeniu przewodu). Miałem wykonywany pomiar ciśnienia i wszędzie jest dobre (12-13). Myślałem że może zawór jest zawieszony albo coś takiego - ale to by wykazało ciśnienie. A nic nie wykazało takiego. Wygląda na to ze motor sprawny. A na gazie mi nie chodzi 3 cylinder, na benz. nie ma problemów. Gazownik powiedział że to prawdopodobnie kolektor ssący dostaje fałszywe powietrze i musze go sprawdzić czy nie ma pęknięć lub czy uszczelka gdzieś nie jest źle założona.

Miał ktoś tego typu problem?

Opublikowano
A moim zdaniem nie odcina ci wtryskiwacza podczas pracy na gazie skutkiem czego do nieszczęsnego cylindra dostaje się gaz i benzyna razem tworząc nie palną mieszankę. Sprawdź odcięcie i emulację wtrysków.
peace & love