Skocz do zawartości

E34 turing problem z wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam maly problem z wycieraczkami :cry2: wiec tak wlanczam wycieraczki w czasie jazdy na pozycje 1 i przebiera wycieraczkami gdzies co 15 sekund a jak wlacze na pozycje 2 to gdzies co 10sekund a jak na pozycje 3 to strasznie szybko poprostu niema ciaglych co sie stalo???? prosze o pomoc pozdrawiam
Opublikowano
Witam mam dokładnie tak samo w mojej 525i 24v , sprwdzałem komuter komfortu pod tylna kanpa, zaminiłem z innego auta ale to nie było to, jescze sprwdze przekażniki. Wydaje mi sie ze moze nie dostwac sygnału predkości i komp mysli ze ato stoi. Prosze o pomoc, moze ktos miał cos podobnego ktory juz to naprwiał. Pozdro...
Opublikowano
Witam mam dokładnie tak samo w mojej 525i 24v , sprwdzałem komuter komfortu pod tylna kanpa, zaminiłem z innego auta ale to nie było to, jescze sprwdze przekażniki. Wydaje mi sie ze moze nie dostwac sygnału predkości i komp mysli ze auo stoi. Prosze o pomoc, moze ktos miał cos podobnego ktory juz to naprwiał. Pozdro...
Opublikowano
Witam mam dokładnie tak samo w mojej 525i 24v , sprwdzałem komuter komfortu pod tylna kanpa, zaminiłem z innego auta ale to nie było to, jescze sprwdze przekażniki. Wydaje mi sie ze moze nie dostwac sygnału predkości i komp mysli ze auto stoi. Prosze o pomoc, moze ktos miał cos podobnego ktory juz to naprwiał. Pozdro...
Opublikowano
mysle o czyjnikach od ABS-u ale nie wiem tego na 100%

BMW jest tanie dla bogatych

http://img102.imageshack.us/img102/1093/copyright6phpki9.th.jpg

Opublikowano
Witam mam maly problem z wycieraczkami :cry2: wiec tak wlanczam wycieraczki w czasie jazdy na pozycje 1 i przebiera wycieraczkami gdzies co 15 sekund a jak wlacze na pozycje 2 to gdzies co 10sekund a jak na pozycje 3 to strasznie szybko poprostu niema ciaglych co sie stalo???? prosze o pomoc pozdrawiam

a może jeszcze raz ale spokojniej?

o co chodzi!? bo z tego co zrozumiałem, to wycieraczki działają ci prawidłowo... gdzie leży problem?

...prękość w pozycji 1 jest programowana przez kierowcę

kurcze, teraz połapałem... na 2 co 10 s. - faktycznie, ale buraka strzeliłem :duh:

postaraj się wysłuchać, czy na 2 słychać wyłaczanie i włączanie przekaźnika między pracą wycieraczek. Jeśłi tak to wina pewnie leży po jego stronie. Jeśli pracuje bez tego cykania, czyli jest w trybie ciągłym pracy... to nie wiem :mrgreen:

W skodzie tak mi się porobiło, że na drugim biegu pracował przerywanie, czyli tak jak na 1 i był do wymiany. Czy można jakoś skorygować interwał tego nie wiem. A może masz po prostu jakiś syf pod dźwignią i brak kontaktu powoduje taką pracę... też niewykluczone

- to ja przepraszam! ...i znikł
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

To prawidłowo Wam działa.

1 bieg to ruch co 15 sek.

2 bieg to ciągły ruch z mniejszą prędkością, ale przy prędkości mniejszej od 10 km/h ruch co 10 sek.

3 bieg to ruch ciągły z większą prędkością, niezależnie od prędkości jazdy,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Sprawdziłem wszystko, przekaźniki,przełącznik i moduł,wszystko było ok.Wiedziałem ze brakuje sygnału predkosci bo jak załozyłem bogatszą wersje obc IV to nie pokazywało mi sredniego spalania,sredniej predkości i wogole predkosci na tescie 08 myslałem ze musze emperom przeprogramowac ale dzis natapił przełom. Odłaczałem radio i gdy znow podłączałem to zauwazyłem ze czerwony+ ktory ma zasilanie po przekreceniu stacyjki w pozycje I był połączony z białym(obydwa przewody znajduja sie w kostce do radia) Pojechałem sie przejechac przycisnałem sobie przycisk od sredniej predkosci,pojawiła mi sie normalnie nie tak jak wczesniej 00km oraz wszystkie inne funkcje zaczeły działac i wycieraczki tez działaja tak jak kiedys czyli poz I czasówki oraz programowanie czestotliowosci poz II ciagłe po zatrzymaniu sie przełączaja sie na czasówki pozIII ciagłe szybkie> Z tego co sie domyslam ten biały kabel jest uzywany przy fabrycznych radiach ktore sie podgłasniaja podczas szybszej jazdy. A wiec przestroga dla wszystkich uwazajcie komu dajecie podłączac swoje radyjko poniewaz oprocz spalonego radia moga narobic jeszcze wiecej złego. Pozdro.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak, mozna programowac czasowki.

Dajesz wajche w dol (jeden ruch wycieraczki) i po okreslonym przez Ciebie czasie dasz wajche w gore (czasowka). O tej pory (az do wylaczenia czasowki) programator zapamietuje czas co jaki ma ruszac sie wycieraczka.