Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie to mój pierwszy temat więc z góry przepraszam jak coś źle napisze .

Mam taki problem w swoim e46 2.0d 136km. Tzn padl mi sterownik w pompie vp44 po wielu tygodniach zmieniłem go na inny z pompy o tych samych numerach ale w Inpie ciągle mam dwa błędy i nie mogę ich usunąć tzn usuwają się ale eeprom 66 powraca zaraz po przekręceniu zapłonu natomiast po przejechaniu kilku kilometrów powraca również blad recylkulacji spalin o numerze 6 do tego przeplywomierz ciągle pokazuje wykrzyknik i po odpaleniu pasek jest do końca wskazując wartości !45 a na zgaszonym jest ciągle 6. Podejrzewam że to wszystko jest jakoś że sobą powiązane.  Proszę o pomoc i ewentualny dokładny opis jak to naprawić.  Dodam że auto normalnie jeździ nie kopci i chyba ma moc jak powinno choć tego nie jestem pewien . Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pierwszy błąd do usunięcia przy pomocy procedury w programie ista. Drugi pewnie uszkodzony przewód podciśnienia lub/i niesprawny przetwornik ciśnienia sterujący egr. Nie patrz na wykrzykniki w inpa, tam często nie ma odpowiedniego zakresu dla parametrów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Czy mógłbyś opisać tą procedurę krok po kroku ? W razie czego mam program DIS v57 czy nim też można to wykonać?  A i czy jest potrzebne dodatkowe zasilanie podczas programowania ? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rzadko to robię, nie znam tego na pamięć, na pewno funkcje serwisowe, sterowanie silnikiem i tam prawdopodobnie kalibracje czy coś takiego. Dis prawdopodobnie też. Zasilanie nie jest potrzebne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.