Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was ! 
Chciałbym dowiedzieć sie jak duża jest róznica w zawieszeniu M3 f80 a f80 competition. 
W kwestii wygody jazdy (samochód będzie takim "ala"daily , oraz kosztów  poszczególnych części  zawieszenia .  Szukałem na necie tych części aby porównać ceny ale jest tak duży natłok róznych firm nigdzie nie jest określone czy to zwykłe czy comp więc liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam 

Opublikowano
W dniu 11.06.2024 o 11:40, DavidX napisał(a):

Witam was ! 
Chciałbym dowiedzieć sie jak duża jest róznica w zawieszeniu M3 f80 a f80 competition. 
W kwestii wygody jazdy (samochód będzie takim "ala"daily , oraz kosztów  poszczególnych części  zawieszenia .  Szukałem na necie tych części aby porównać ceny ale jest tak duży natłok róznych firm nigdzie nie jest określone czy to zwykłe czy comp więc liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam 

Części są te same. Różnica była tylko w oprogramowaniu jak dobrze pamiętam. W dzisiejszych warunkach zakup wersji nie Competition to strzał w kolano. Jeśli chodzi o wygodę to nie jest to wygodne auto, ani na seryjnych 20 calach, ani na zimowych 19. Jeżdżę cały czas w Comfort I na mieście bywa ciężko. Jeśli chodzi o części to M3 nie jest tanim samochodem w utrzymaniu. Komplet tarcz przód to Poland 3 tyś. Klocki przód tysiąc. Spalanie nie schodzi do 10l/100km. Co druga wymianę oleju świece, z głowy 600-800 zł. Opony ostatnio kupowałem to 6 tys niecałe za komplet. Remont silnika, zależnie od tego jak był jeżdżony i na jakim oleju, to już nawet przy 80 tysiąc km panewki były do wymiany, z tego co kojarzę przykłady. Akumulator siądzie, też są koszta.