Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w moim X3 20i wyskakuje komunikat check control

"Wentylator chłodnicy". Można jechać dalej. Jedź wolno. Wykonaj kontrolę w najbliższym serwisie.

Po podpięciu komputera u mechanika, stwierdził, że to przekaźnik wentylatora, który umieszczony jest pod prawym nadkolem i narażony np na wilgoć. Po usunięciu błędów problem przez chwile nie występował, lecz wrócił.

Czy ktoś z was miał podobną usterkę? Myślicie, że diagnoza przekaźnika jest trafna ?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam ten blad, ale bez konkretnego wyjasnienia o wentylatorze i jak samochod osiagnie temperature powyzej dopuszczalnej to wyskauje blad napedu oraz ze mozna nadal jechac.

Niestety wymiana wentylatora jak i przekaznika nie pomogla (w X5 jest on pod maska po prawej stronie) niestety nie mam dostepu do schematow i nie moge namierzyc zrudla kabla sygnalowego do sterowania wentylatora a kabel pod oscyloskopem nie wykazuje zadnego napiecia.

Opublikowano

co do przekaznika to polecam sprawdzic cene w servisie bo orginalna czesc do mojego modelu byla tansza niz zamiennik