Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Chciałbym spytać jakie macie rekomendacje jeśli chodzi o hak holowniczy do BMW X1 (2020, F48). 

Dostałem informację sprzeczne dotyczące wiązki dedykowanej i uniwersalnej. Jedni mówią, że tylko dedykowana, ktoś innym, że dla BMW X1 nie ma to znaczenia i uniwersalna działa tak samo.

Hak mi jest potrzebny na bagażnik rowerowy.

1. Kupić z dedykowaną wiązką czy z uniwersalną?
2. Czy macie jakieś rekomendacje, który hak lub firmę kupić, aby nie było problemów z kompatybilnością?

Opublikowano

Instalowałem hak w zeszłym roku, również używany tylko do przewozu rowerów. Rozważałem tylko dwie firmy: Brink i Westfalia. Oryginalnie w X1 był montowany hak Brink. Natomiast haki Westfalii są montowane w wyższych modelach BMW. Zdecydowałem się na Westfalię A40V + dedykowana wiązka Westfalii. Nie trzeba było nic kodować. Montaż wykonałem u dystrybutora w Omega Group w Gliwicach:
https://www.westfalia-automotive.com/pl/znajdz-dystrybutora/

• Lubię to 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem jak w tych nowszych BMW, ale jak kupowałem hak do siebie, to się zdecydowałem na wiązkę haka dedykowaną. Uniwersalne mają to do siebie, że zawsze coś tam trzeba porzeźbić, co przekłada się na frustrację w garażu, albo wyższą cenę na fakturze z warsztatu, więc wolałem sobie oszczędzić obu tych rzeczy 😄 Co do kolegi, który pisał o problemach z montażem, to polecam odezwać się do sklepu, od którego kupowałeś. Z moich doświadczeń wynika, że sprzedawcy (kupowałem hak w Hak-hol) naprawdę dużo potrafią doradzić. Jednak mają styczność z tematem na co dzień i wiedzą, co i jak.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 13.10.2024 o 17:39, MarekZW napisał(a):

Witam gdzie znajdę hak w x1? Jest gniazdo ale haka nie widzę. 

Czy to jest miejsce na montaż haka?

https://zapodaj.net/plik-OfwPWwW71B

Tak. A sam hak powinienes miec pod pokrywa w bagazniku.