Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wyskoczyły mi błędy egr 255c00 272f00 i auto zgasło,  po ponownym odpaleniu ponownie,  po kilku próbach w trakcie pracy silnika wykasowałem błędy i narazie spokój, chociaż na zimno podczas ruszania delikatnie dławi się.  Czy EGR do czyszczenia czy już do wymiany? Po wymianie egr  trzeba go jakoś w aucie przeprowadzic adaptację?  Czy po założeniu poprostu zacznie działać?

Screenshot_20240602_121328_bimmer-tool.jpg

Opublikowano

Miałem podobne błędy przed wymianą chłodniczki i egr na akcji serwisowej. Auto się nie dławiło, objawów żadnych nie było. Po wymianie spokój.

Opublikowano
46 minut temu, marcin62 napisał(a):

Miałem podobne błędy przed wymianą chłodniczki i egr na akcji serwisowej. Auto się nie dławiło, objawów żadnych nie było. Po wymianie spokój.

U mnie akcja jest tylko na wymianę chlodniczki... ale czy Tobie również wymienili w ramach akcji EGR? 

Za wymiana chłodniczka czekam od lutego 😕

Opublikowano (edytowane)

Miałem najpierw wymienianą chłodniczkę na 17r, później drugi raz też chłodniczkę z EGR na 18/19 r., a na koniec w tym roku wymienili mi jakoś na początku roku na tę zmienioną łącznie z EGR. Zadzwoniłem do ASO i powiedziałem że ubywa mi płynu (fakt raz ubyło i wyskoczył komunikat) to kazali odstawić auto 😉 ja że mam ubezpieczone i żeby przyspieszyli i fakt jakoś szybko się odezwali, ale w sumie minęło z pół roku od zgłoszenia. Na obecną to dają jakąś wieczną gwarancję....coś 15 czy 20 lat 😉 tak mi napisali w aplikacji... 

Ale też miałem chłodniczkę tylko za 1 razem, a później napisali i dodali całość i 3 raz już na obecną całość. Fotki tej z tego roku wsadzonej i egr 12-01-2024 r. wymiana. B47

IMG-20240127-WA0010.jpg

IMG-20240127-WA0011.jpg

IMG-20240127-WA0012.jpg

IMG-20240127-WA0014.jpg

Edytowane przez marcin62
  • Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 7.06.2024 o 18:27, Ppeppe napisał(a):

Byłem na akcji wymiany egr i chłodniczki, auto teraz chodzi jak powinno, błędów brak 🙂

Pytamy o moc, bo np. u mnie po wymianie w tym roku na hamowni moc spadła poniżej deklarowanej producenta a dokładniej jak oznaczenie 1.8D czyli cos koło 160KM i moment to 300 z hakiem małym. Dopiero po wgraniu starego oprogramowania wróciło do normy. W ASO powiedzieli, że niestety ekologia, ale w innych krajach po tej zmianie właściciele bardzo niezadowoleni. Można poczytać na forach. Ale jak masz w normie to może coś poprawili na chwilę obecną. Bo skarg było sporo.

Opublikowano
8 godzin temu, marcin62 napisał(a):

Pytamy o moc, bo np. u mnie po wymianie w tym roku na hamowni moc spadła poniżej deklarowanej producenta a dokładniej jak oznaczenie 1.8D czyli cos koło 160KM i moment to 300 z hakiem małym. Dopiero po wgraniu starego oprogramowania wróciło do normy. W ASO powiedzieli, że niestety ekologia, ale w innych krajach po tej zmianie właściciele bardzo niezadowoleni. Można poczytać na forach. Ale jak masz w normie to może coś poprawili na chwilę obecną. Bo skarg było sporo.

Podpisywałem papier ,że będą wgrywać nowy soft i jeśli były jakieś modyfikacje robione np, podnoszenie mocy itp, to oni to skasują,.  U mnie nic takiego nie było więc auto jeździ bez zmian.