Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, kiszczak napisał(a):

Cześć 

Mam pytanie. Jaki jest czas + - produkcji auta oraz dostarczenia od nadania Vin?

Max miesiąc

Opublikowano
16 godzin temu, JuRik99 napisał(a):

Max miesiąc

Co za bzdura... VIN oznacza tylko status 150 i do samej produkcji może dojść nawet za miesiąc... 

Generalnie czekałbym na informację od handlowca kiedy auto osiągnie status 165 - od tego momentu liczyłbym 3-4 tygodnie.

Opublikowano
3 minuty temu, scooterek napisał(a):

Co za bzdura... VIN oznacza tylko status 150 i do samej produkcji może dojść nawet za miesiąc... 

Generalnie czekałbym na informację od handlowca kiedy auto osiągnie status 165 - od tego momentu liczyłbym 3-4 tygodnie.

Pisałem o swoim przypadku także dlaczego miałaby to być bzdura? 🙂 Równy miesiąc, dealer Kraków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 20.05.2024 o 13:23, kiszczak napisał(a):

Cześć 

Mam pytanie. Jaki jest czas + - produkcji auta oraz dostarczenia od nadania Vin?

Witam,

kiedy zamawiałeś swoją sztukę ?

Opublikowano

Witam, 

mam pytanko, bo widzę że cana bazowa silnika xdrive23i wzrosła do 216000 w standardzie jest powiększony bak i eSIM, jak to będzie przy płaceniu przy odbiorze. Dealer coś mówił o max wzroście 3% ale ja nigdzie nie widzę takiego zapisu w umowie. Jedynie wzrost vatu itp. 

Jakie macie doświadczenia w tej sytuacji ? 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.06.2024 o 11:45, scooterek napisał(a):

Jeśli cena wzrośnie to do 3% wartości auta to pokrywasz to Ty, wszystko co powyżej tej kwoty bierze na siebie BMW.

W mojej umowie nie ma takiego zapisu o 3% 

Ok, mam już wiedzę jak jest w moim przypadku tj. w podwyższonej cenie jest eSIM, ( nie miałem ) ,,system asystujacy kierowcy PLUS,, ( nie miałem ) miałem ,,przygotowanie do wersji asystenta kierowcy PLUS,, Powiększony bak jest w standardzie.

Ponadto mój dealer zachował się super z cena pakietu serwisowego. Można powiedzieć że w moim przypadku wyszedłem na zero zyskując dodatkowe opcje.  

Edytowane przez Franek Dolas
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 9.06.2024 o 20:25, Franek Dolas napisał(a):

Witam, 

mam pytanko, bo widzę że cana bazowa silnika xdrive23i wzrosła do 216000 w standardzie jest powiększony bak i eSIM, jak to będzie przy płaceniu przy odbiorze. Dealer coś mówił o max wzroście 3% ale ja nigdzie nie widzę takiego zapisu w umowie. Jedynie wzrost vatu itp. 

Jakie macie doświadczenia w tej sytuacji ? 

U mnie po 11 miesiącach od zamówienia jest jak w Piłkarskim Pokerze - uczciwie. Zapłaciłem za 3:0 i jest 3:0. Żadnego dopłacania za EXTRA samobójczy 😛 Zgadza się co do złotówki. Silnik jak u Franka.