Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miał ktoś może taki problem w f20 116i w automacie? Dzieje się tak tylko na zimnym, po kilku minutach jak się rozgrzeje problemu nie ma, jedzie płynnie i odpala normalnie.  Wymieniane już były świece, cewki, przepływomierz masowy powietrza i czujnik ciśnienia w kolektorze. Wyskakuje błąd mieszanki paliwa i ostatnio wyskoczył check. Na filmie 2013 rok 146000 przebiegu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.05.2024 o 12:03, Martyna02 napisał(a):

IMG_2895.mov 43.66 MB · 0 pobrań

Miał ktoś może taki problem w f20 116i w automacie? Dzieje się tak tylko na zimnym, po kilku minutach jak się rozgrzeje problemu nie ma, jedzie płynnie i odpala normalnie.  Wymieniane już były świece, cewki, przepływomierz masowy powietrza i czujnik ciśnienia w kolektorze. Wyskakuje błąd mieszanki paliwa i ostatnio wyskoczył check. Na filmie 2013 rok 146000 przebiegu.

Udostępnisz raz jeszcze film? W mojej 118i zaczęło się od lekkich falowan obrotów, potem było tylko gorzej, w końcu wyskoczył check i błąd położenia wałka rozrzadu. Auto nawet 2x zgasło gdy zaraz po odpaleniu wbiłem R i chciałem wycofać. W międzyczasie wymieniłem zawór odpowietrzenia baku paliwa (bosch), ciut pomogło ale potem znów się nasiliło. W końcu auto trafiło do aso, tam chcieli wymienić koła faz rozrzadu za łącznie 14k. Auto zawiozłem do Wrocławia do BMW Stando. Wymienili zawory vanos w walkach (7k) , po tej naprawie błąd zniknął ale te dławienie się i falowanie obrotów po porannym odpaleniu( ssaniu) jest nadal. Błędów zero w pamięci sterowników. 

Będę po kolei próbował sprawdzać dolot, układ paliwowy itp.