Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy tylne lampy w e30 z 1990 r sa czyms uszcelnione tzn chodzi mi o jakas uszczelke( i czy mozna taka uszczelke kupic ). bo leje mi sie woda do bagaznika, nawet okladzina bagznika zaczela gnic (i smierdzi w aucie) pod ta cieknaca lampa. czy tylko sylikon pomoze.?

P.S. na forum było juz o cieknacej lampie nawet z tej strony co ja mam. tylko wole nie paskudzic sylikonem. wiec sie pyatm o uszczelki jak sa ?

pozdro

Opublikowano

Witam

Lampy maja gumowe uszczelki!Ale nie jstem pewien,czy to wina lampy!!

Mialem to samo i okazalo sie w koncu,ze to usczelka bagaznika!

Objawy sa takie,ze spod uczczelki bagaznika cieknie woda posciance do lampy.Lampa sie napelnia woda i zaczyna sie przelewac do bagaznika.Niby wyglada to na cieknaca lampe,ale tak nie jest!

pozdrawiam

Opublikowano
ale wlasnie gora lampy jest jest sucha a doł mokry( ilosc wody w lampie jest sladowa tzn jak odkrecam ten plastik z zarowkami to tam jest woad ale bardzo malo wiec sie nie gromadzi tylko splywa pod lampa po sciance w dol do wneki z lewarkiem ). tzn wsumie nie zwrocilem uwagi czy cieknie od uszczelki bagznika. to w takim razie musze poalc to woda i zobaczyc
Opublikowano

no i znam zródło problemu. jednak to uszczelka lampy. ciekawe czy w ASO dostane taka uszczelke do e30. no chyba ze mozna ja kupic niekoniecznie w aso. wie ktos cos na ten temat ?

pozdro.

Opublikowano

tzn teraz dalem na silikon bo nowej uszczelki nie mam ale lepsza uszczelka niz silikon.poczekam az wyschnie i bede lal woda. jak bedzie dalej cieklo to pojade odrazu w poniedzialek po uszczelke.

pozdro