Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem autko BMW X3 2020rok silnik 2.0 252 km.

Pytanie moje brzmi czy w jakiś sposób mogę dodać auto do mojego garażu w europejskiej wersji aplikacji MY BMW?

• 4 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Musisz mieć aplikację na region USA i auto dołączone do konta Connecteddrive też w USA.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz ID7, czyli ATM 2 to da radę, bo ten ATM obsługuje rominng i nasze sieci. Jak masz ID6, czyli EVO i ATM to nie da rady bez mega kombinacji. Ty masz ID7 więc trzeba zakodowac, zaonstalować mybmw usa i powinno smigać.

Opublikowano

Witam mam podobnie ale mialem Navi Way czyli business i teraz dokladam MGU i live cockpit,auto z 2020 ze stycznia . I pojawil sie problem bo chyba atm musze wymienić na atm2 tylko nie wiem czy moze byc uzywka czy tylko nowy bo nie mam sygnalu gps, wskazuje mi jakieś losowe miejsce z Niemiec. Zmienilem z hifi na Harman Kardon i oczywiście problem z RAM , dźwięk jest ale nie mozna głośników skonfigurować i jest tak jakby bez boostra a boostera widzi czyli tak jakby RAM mial problem. MGU i licznik zrobione na stole i walidacja na aucie.

Jedna pozycja walidacji ma opis empty przy certyfikacie. Ta która jest na zdjęciu na czerwono (zdjęcie z walidacji z innym live cockpit)

Może mial ktoś podobnie. 

Dam znać jak się uda coś ogarnąć z Apkami bo mam konto w auSA i na apce w telefonie ale nie mam apek w MGU i muszę zakończyć caly proces z MGU i wtedy spróbuję uruchomić.

IMG20240508202613.jpg

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.05.2024 o 17:14, Ynio napisał(a):

2020 to niekoniecznie ID7

U mnie jest doposażenie w MGU certfikaty już OK . Największe przeboje z RAM bo ciężko dostać odpowiedni RAM high nie z testowego auta bo podobno do nich nie ma softu i nie mozna flashowac bo można go uwalić. Nowe po 3000 pln w BMW ale szukam coś z używek dla mojego. Coś z tej listy. 

IMG-20240425-WA0002.jpg

IMG-20240425-WA0001.jpg

Edytowane przez djtc