Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam następujący problem zakupiłem na Ali stacje multimedialną Junsum, wycinałem w desce dziurę wszystko podłączyłem, no i już na etapie podłączania w samochodzie podłączony był również Parrot chciałem go usunąć ale bez niego nie było dźwięku w głośnikach , wszystko ładnie pięknie ale po jakimś czasie akumulator padł, wtedy stwierdziłem że auto dopiero co kupione pewnie akumulator do wymiany zakupiłem świeży sprawdzone ładowanie, wszystko jest ok- coś kradnie prąd- pomyślałem że to ten Parrot więc go wymontowałem całkowicie. Zostały mi dwa kabelki pomarańczowy i czarne na których były bezpieczniki szklane zabezpieczyłem i zostawiłem. Natomiast problem rozładowywania akumulatora nie ustał. Zauważyłem że monitorek z Ali niby wyłącza się ale tak jakby działa w tle, po wejściu do auta od razu uruchamia się tak jak by działał cały czas. Zakończyło się tak że odłączyłem monitor. Teraz pytanie czy można podłączyć to tak żeby zasilanie szło po włączeniu zapłonu jeśli tak to jak ? Czy te dwa kable które wychodzą spod kierownicy pewnie masa i plus muszą być też podłączone do tego radia ? Czy po prostu jest coś popsute w chińczyku ?