Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam od jakiegoś czasu X3 3.0d z 2005 r . Jest Webasto, ale nie działa. Mam pytanie czy to działa w automacie, czy jest potrzebny pilot. Jak sprawdzić.

Opublikowano

Mam Thermo top C i nie mam pilota. Ewentualnie proszę o wskazówkę jak mam to zrobić z konsoli. Zimą nie zauważyłem żeby się automatycznie włączało.

Opublikowano

Pilot można dokupić z allegro i zakodować. Znalazłem jakiś filmik o włączaniu tylko że w e39, może pomoże. 

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. U mnie nie ma nic na konsoli do włączania ,tak jak na filmiku. W e83 chyba tylko pilotem,albo automatycznie. Muszę rozkminić jak włączyć na krótko żeby sprawdzić czy w ogóle działa Potem poszukam pilota w necie.

Opublikowano (edytowane)

Ogarnąłem włączenie na krótko i pali. Teraz szukam odpowiedniego pilota. Jak się uda, dam znać.

Może ktoś podrzuci zdjęci pilota do X3 e83 2005 (przedlift)

Edytowane przez Krykas
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pilota ( cegiełka) ,nie paruje się. Poszukam innego. 

Jeszcze pytanie gdzie znajduje się centralka Telstar do sterowania webastem.

• 1 rok później...
Opublikowano

Dzień dobry,

Odkopie temat. Kupiłem BMW X3 e83. Mam webasto i takiego pilota. Poprzedni właściciel starszy Pan miał ten samochód 10 lat i nigdy nie używał tego pilota, nawet nie wiedział, że jest webasto.

Ja jako nowy właściciel niestety nie wiem jak to uruchomić. Kupiłem nowe baterie. Lampka zapala się jak wciska się przyciski na pilocie, ale nie ma żadnej reakcji. Obejrzałem jakiś filmik, gdzie próbują parować jakiś inny kluczyk i tam zadziałało, a u mnie nie. Tam w filmiku było pokazane coś w stylu zamknij/otwórz drzwi. Przekręć kluczyk na pozycje 1, później wyłącz. 3 sekundy trzymaj Off i naciśnij ON.

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to uruchomić ?

BMW X3 e83 2005 r M47 2litry,

IMG_20250412_115930.jpg

Opublikowano
17 minut temu, oldfield napisał(a):

Dzień dobry,

Odkopie temat. Kupiłem BMW X3 e83. Mam webasto i takiego pilota. Poprzedni właściciel starszy Pan miał ten samochód 10 lat i nigdy nie używał tego pilota, nawet nie wiedział, że jest webasto.

Ja jako nowy właściciel niestety nie wiem jak to uruchomić. Kupiłem nowe baterie. Lampka zapala się jak wciska się przyciski na pilocie, ale nie ma żadnej reakcji. Obejrzałem jakiś filmik, gdzie próbują parować jakiś inny kluczyk i tam zadziałało, a u mnie nie. Tam w filmiku było pokazane coś w stylu zamknij/otwórz drzwi. Przekręć kluczyk na pozycje 1, później wyłącz. 3 sekundy trzymaj Off i naciśnij ON.

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to uruchomić ?

BMW X3 e83 2005 r M47 2litry,

IMG_20250412_115930.jpg

Przede wszystkim to podłącz kompa i sprawdź czy nie jest wyłączone za pomocą softu.