Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam iPhone 13Pro Max i chciałbym normalnie (choćby na postoju), móc oglądać filmy z aplikacji z telefonu (netflix, tvn go itp) na ekranie samochodu. Soft zarówno samochodu jak i telefonu jest aktualny. W opcjach mam screen mirroring i tam pojawia się informacja o uruchomieniu miracast i wybraniu bmw z listy. Mam na telefonie miracast w wersji płatnej - nic się nie pojawia.

Próbowałem podłączyć telefon pod hot spot BMW (też nie działa miracast). BMW z kolei nie da się podpiąć pod hot spot iPhone. Ale niezależnie czy oba są w tej samej sieci wi-fi - miracast nie działa.

Tutoriale z youtube są albo do innych wersji BMW OS lub wybranie po prostu opcji screen mirror w telefonie również nie wyświetla BMW.

Oczywiście telefon z autem są połączone, dźwięk jest, Siri jest, car play jest.

Ktoś z Was miał ten problem?

PS.
przy jednej z wizyt w serwisie mam odblokowane ogladanie filmów z pendrive (nawet w czasie jazdy) itp. Ale ja chcę screen mirror.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, poradziłeś sobie z tematem? 

Pytam dlatego że przeglądam internet i nie mogę znaleźć jak podłączyć screen mirror w moim bmw 7 z iphone 14 pro max. Na YT jest tak pięknie pokazane ale w rzeczywistości mój iphone nie widzi auta w ikonie "klonowanie ekranu"

Wszystkie rzeczy wymagane w telefonie mam włączone. Jedynie co to udało mi się podłączyć telefon jako WiFi hotspot oraz bluetooth bo rozmawiam często przez telefon w aucie. 

Nie mogę podłączyć tylko do screen mirror. Czy w tym podłączanie ważna jest kolejność podłączenia czy co?! 🤔 

Telefon z androidem podłączył się praktycznie od ręki a iphone nie.

Pomożesz?