Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o odpowiedź czy opisana sytuacja jest poprawna. Przekręcam kluczyk w stacyjce w pozycję 1 i zaświeca się kontrolka poduszki – czekam chwilę i kontrolka gaśnie, przekręcam w pozycję 2 zaświecają się pozostałe kontrolki i po chwili gasnę (nie wszystkie ale chodzi mi głównie o ABS i układ hydrauliczny hamulca) – nie zapalam silnika !!. W instrukcji przeczytałem, że mają zgasnąć po uruchomieniu silnika. Czy kontrolka ABS powinna świecić się do momentu uruchomienia silnika i dopiero wtedy zgasnąć?

Pozdrawiam wszytkich

Grzesiek

Opublikowano
jakby było coś nie tak z abs to by nie zgasła w ogole, sprawdź czy abs działa - zahamuj mocno na jakiejś ślizgiej nawierzchni- jak pedał hamulca będzie kopać to jest git. jak hamujesz lekko to abs jest niewyczuwalny w ogóle (no chyba że na lodzie jedziesz)
Opublikowano

ok, dziekuje za informację, sprawdzę. A jak pozostałe kontrolki, mi tak naprawdę przed uruchomieniem (stacyjka na zaplonie po 10s) świecą się tyko ładowanie aku i ciśnienie aleju. A w instrukcji pisze, że np kontrolka ukladu hydraulicznego powinna zgasnąć też po uruchomieniu silnika (no chyba, że nikt nie czeka pomiędzy przekręceniem z pozycji 2-zaplon na pozycję 3-rozruch te 10s :oops: ) :roll:

pozdrawiam :)

Opublikowano
stary, nikt nie czeka 10 s, no chyba że w tds jak zgaśnie kontrolka grzania świec