Skocz do zawartości

demontaż kolektora ssącego w M70 (e31-e32)- 750i-850i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem.

Jak sciągnąć kolektor ssący w 85o?

Skąd skombinować/ kupić klucz odpowiedni do demontażu, musi byc długi na 40cm i cienki.

Bmw serwis ma człowieka w d..pie.

Pomóżcie może ktoś miał taki sam problem.

Mam wyciek płynuchł. z metalowej rurki spod kolektora w 850 i nie moge go ściągnąć.

Opublikowano

nie ten dział, w mechanika elektryka zamieśc post

ale skocz do działu sam naprawiam tam ktoś zmieniał gómki na zaworach w E 32 i powinien być opis jak to wszystko rozbierał

ja osobiście w E 31 poprawiałem kiedyś po gazownikach gaz ale nie wiem o którą rurke ci chodzi a ze ściagnieciem kol nie było wiekszych problemów najlepiej zrób fotki i opisz je

BMW sie nie psuje
Opublikowano
nie ten dział, w mechanika elektryka zamieśc post

ale skocz do działu sam naprawiam tam ktoś zmieniał gómki na zaworach w E 32 i powinien być opis jak to wszystko rozbierał

ja osobiście w E 31 poprawiałem kiedyś po gazownikach gaz ale nie wiem o którą rurke ci chodzi a ze ściagnieciem kol nie było wiekszych problemów najlepiej zrób fotki i opisz je

marek760i -> wlasnie procedura wymiany uszczelek na zaworach jest bardzo dobrze opisana i udokumentowana zdjeciami pod linkiem, ktory podalem ;)

pozdrawiam

luther