Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Próbuję dołożyć 6wa do mojej f20. Prod 03.2012.

Oryginalnie był zwykły licznik z małym wyświetlaczem i radio hu_entry champ2. Bez światłowodu. 

Zmieniłem radio na na hu_entrynav i dokupiłem światłowód do połączenia radia z licznikiem. Oryginalnie brak światłowodu.

Radio zakodowane, wszystko gra.

Chciałem zakodować 6WA do modułu KOMBI, ale nie ma żadnego modułu związanego z licznikiem... Licznik jeszcze nie jest wyzerowany i nie robiłem nic z vinem. To może być przyczyną? Czy gdzie szukać problemu?

Opublikowano

Po ponownym podpięciu nagle pojawiło się kombi. Po kliknięciu detect caf for swe i wyborze, wywala błąd przy próbie kodowania. 

Według jednego z poradników przy kodowaniu licznika trzeba zaznaczyć 4 opcje, ja nie mogę znaczyć ibaDeploy.

Po kliknięciu check mam missing swes in psdzdata directory c201

20231102_144105.jpg

20231102_141257.jpg

20231102_130112.jpg

Opublikowano

Mała aktualizacja, wyświetlało się dalej BKOMBI, a w przypadku 6wa powinno być KOMBI. Na innym forum ktoś pisał że wystarczy usunąć BKOMBI, a KOMBI powinno się znaleźć po wyczytaniu listy ECU. Tak jednak się nie robi. Raz pojawiło się KOMBI po wyczytaniu ECU w TAL CALCULATION. Ale nie dało się nic zrobić, wszystko na czerwono. Może to wina źle zakodowanego radia?
ESYS pokazuje HU_Entrynav a bimmercode HU_NBT

Opublikowano

Temat zamknięty, wszystko rozwiązane. Światłowód który kupiłem pasował we wtyczki, ale świecił nie w tą stronę co trzeba (z radia świecił lewy przewód, z licznika również lewy przewód). Po przerobieniu wtyczki i odwróceniu przewodów wszystko gra 🙂