Skocz do zawartości

Nowe głośniki w miejsce seryjnych przód - E46 sedan przedlift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukam jakichś dobrych głośników w miejsce seryjnych, tak żeby nic nie przerabiać tylko odpiąć stare i podłączyć nowe. Posiadam radio BMW Business CD.

Mam problem z oryginalnymi głośnikami, bo przy niskiej głośności strasznie charczą i pierdzą, a jak dam głośniej jest wszystko ok. Radio było podmieniane i problem jest nadal, więc to raczej głośniki.

Na fabrycznych głośnikach dźwięk był dla mnie ok i chcę je tylko zmienić bez przeróbek.

Wiem, że jest bardzo dużo tematów o tym, ale może pojawiło się coś nowego i ktoś może niedawno wymieniał u siebie głośniki.

Oryginalne głośniki posiadam prawdopodobnie HAES. I teraz pytanie czy te małe (na żółto) mogę zmienić na używki oryginalne Harman Kardon? A te (na zielono) jakiej firmy?

Czy jest jakiś zestaw nowych, które będą pasowały? Czy może lepiej te duże kupić nowe, a te małe używane oryginalne, ale nie HAES tylko Harman Kardon? Będzie to działać?

IMG_20231027_103831.jpg