Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki oto dziwny objaw , nie za każdym razem się to dzieje a wygląda to tak :

1)Gdy dojeżdżam np.do skrzyżowania hamuje i wciskam sprzęgło obroty spadają do wolnych i nagle podskakują samoczynnie w górę i spadają , tak jak bym zrobił delikatna przygazówkę.

2) natomiast drugi objaw wyczuwalne drżenie karoserii podczas przyspieszania głównie na 2biegu i dość gwałtownie to wtedy jest wyczuwalne drżenie karoserii, gdy będę przyspieszał delikatnie to praktycznie tego objawu nie ma, ciężko wyczuć z którego miejsca dochodzi to drżenie, wydaje mi się że czuje to na fotelu oraz gdy mam rękę na podłokietniku to lepiej to czuć. 

Chciałem to sam naprawić bo wprawdzie jestem mechanikiem ale maszyn w firmie produkcyjnej ale lubię majsterkowanie przy aucie, może ktoś z was ma jakiś pomysł.

Nie mam zaufania do mechaników samochodowych po ostatniej przygodzie z filtrem oleju bo od razu chcieli mi robić remont silnika na kilkanaście tyś.