Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Doposażyłem moje F30 16' w ekran dotykowy i Apple Carplay, wszystko działa ale ekran ma trochę złą rozdzielczość przez co ikonki nie są kwadratowe, są rozciągnięte w gorę. Zakładam, że rozdzielczość jest niepoprawna. Czy da się to jakoś poprawić kodowaniem? Szukam kogoś z Krakowa (ewentualnie Tarnów, Śląsk) kto by to ogarnął.

Znalazłem taki wątek z którego wynikało by, że tak: https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1984723

• 2 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Trzeba podnieść sofy w nawigacji. Rozumiem,że jak podzielisz ekran to jest lepiej?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Kruk nie widziałem twojej odpowiedzi 😕 Nie, nie chodzi o split, chodzi o lekko nie kwadratowe ikony. Zrobię zdjęcie ekranu bo ciężko to wyłumaczyć.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To daj tę fotę.

Opublikowano

Zrobiłem zrzut ekranu i zdjęcie i sprawdziłem w PS czy ikonki są kwadratowe, są 🤦‍♂️Wydaje mi się, ze mam wrażenie, że tak nie jest patrząc z perspektywy kierowcy, pod katem. Temat do zamknięcia, to tylko w mojej głowie coś nie tak 😉

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, 4rtur napisał(a):

Zrobiłem zrzut ekranu i zdjęcie i sprawdziłem w PS czy ikonki są kwadratowe, są 🤦‍♂️Wydaje mi się, ze mam wrażenie, że tak nie jest patrząc z perspektywy kierowcy, pod katem. Temat do zamknięcia, to tylko w mojej głowie coś nie tak 😉

To błędna droga.

Zrzut ekranu zrobi Ci się w wyświetlanej rozdzielczości - to tylko wymiar, ilość pixeli - szerokość x wysokość.

Tak jak zdjęcie, 

Ale od ustawień ekranu zależy czy będzie dopasowanie czy rozciągnięcie etc. Zobacz - tak jak tapeta w Windowsie 🙂