Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie dotyczące odtwarzacza wbudowanego w navi proffesional. Czy jest możliwosć wymiany czytnika kasetowego (taki mam :? ) na czytnik płyt cd ??

Z góry dzięki za info i pozdrawiam klubowiczów

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano

chodzi ci oto aby mechanizm kasetowy zastąpić mechanizmem CD?

A jak połączenia i sterowanie.

Wydaje mi się że korzystnej będzie zdobyć zmieniarkę do bagażnika, bo system pewnie masz na toprzygotowany i wiązki też.

Opublikowano
chodzi ci oto aby mechanizm kasetowy zastąpić mechanizmem CD?

A jak połączenia i sterowanie.

Wydaje mi się że korzystnej będzie zdobyć zmieniarkę do bagażnika, bo system pewnie masz na toprzygotowany i wiązki też.

Mam zmieniarkę w bagażniku, ale myślałęm że to nie jest jakiś wielki problem z wymianą na mechanizm CD . Nie trzeba by za każdym razem latać do bagażnika, szczególnie gdy nagle ktoś w trakcie jazdy chciałby odsłuchać swoją płytkę ...

Pozdro i dzięki za odpowiedź :)

Szymon

Opublikowano

@szymbr

Możesz coś takiego zrobić:

1. Odtwarzacz umieścić mechanicznie w dowolnym miejscu (nawet zamiast mechanizmu TAPE - chociaż otwór może być za krótki i napęd CD pewnie będzie wystawał)

Problem drugi to połączenia - a raczej jakość dzwięku. Ludziska juz podłączali się do kabelków wychodzących z Kasetowca ale nie byli zadowoleni z jakości.

3. Komfort obsługi - czyli ewentualne zmienianie utowrów drugim Pilotem, który pewnie będzie leżał i zimą tracił baterie.

4. A jak znam życie to za tydzień i tak dojrzejesz do wkładania do Auta odtawarzacza filmów DVD/XVID/DIVX i problem dojdzie ci z Obrazem.

Powodzenia

Opublikowano

Mozna zmienic sam "tyl" nawigacji. Tzn wyswietlacz z przyciskami zostawiasz, a ta czesc gdzie jest kaseta zmieniasz na taka z CD.

Szukaj na eBayu, Allegro i podobnych, tam mozna to kupic.

Opublikowano
Mozna zmienic sam "tyl" nawigacji. Tzn wyswietlacz z przyciskami zostawiasz, a ta czesc gdzie jest kaseta zmieniasz na taka z CD.

Szukaj na eBayu, Allegro i podobnych, tam mozna to kupic.

Tak, ale tylko w E46. Tył z E46 nie pasuje do przodu E39/38 itd ...

Poza tym jak zmieniasz na CD, to musisz mieć odpowiednie radio - jeżeli masz samochód sprzed 2000r, to napewno musisz jeszcze wymienić tuner radia :?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Auto mam z końca produkcji - rok 2003. Chyba jednak zaprzestanę z "kombinowaniem" skoro to jest taki problem, ale dzięki za wszystkie podpowiedzi :)

Pozdrawiam

Szymon