Skocz do zawartości

zmiana automata na manual z jakimi przeróbkami sie wiąze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam zapytanie mam is z 93r i ma czterobiegowego automata duzo pali i jest głosny przy wiekszych predkosciach nosze sie z zamiarem zmiany skrzyni poza sama skrzynia i pedalami jakich trzeba dokonac przerobek z gory dziekuje za informacje
Opublikowano
oprócz skrzyni i pedałów będziesz potrzebował koła zamachowego z tarczą sprzęgła i dociskiem,lewarka zmiany biegów i wału napędowego,trzeba będzie też zrobić mostek w kostce od lewarka z automatu i pociągnąć instalacje do czujnika wstecznych świateł.Przy pedałach powinna być pompka do sprzęgła,będzie też potrzebny wężyk doprowadzający płyn do siłownika sprzęgła,inna jest też łapa podtrzymująca skrzynie biegów, to by było chyba tyle :) pisze to na podstawie e34 bo sam to przerabiałem,ale myśle że w e36 jest tak samo.
Opublikowano
Przede wszystkim nie ma to najmniejszego sensu-Horendalne koszty a efekt moze byc mierny.jak ci nie lezy automat to go sprzedaj i kup auto z manualem.zdecydowanie odradzam takie kombinacje .pozdro