Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich.

Kupiłem X3 G01 - niestety bez ładowarki w schowku ( ten z trzymaczami napojów przed wybierakiem biegów, zasuwany żaluzją)

Obecnie w schowku jest ikona karty i tylko kartę klucz czyta ten schowek. Kupiłem na allegro spód tego schowka z ładowarką i chce go wymienić.

pytanie:

1. jak to rozebrać żeby nie uszkodzić konsoli i schowka? kupione dno ma 4gniazda na uchwyty ale od spodu wiec trzeba rozebrać więcej.

2. Czy wystarczy tylko podpiąć wtyczki? bez adaptacji? Zakupiony spod ma 2 gniazda, jedno antenowe drugie wtyczka ok 10 pinow. do tego elektronika ma użebrowanie.. wygląda na cos poważniejszego jak zwykła pętla do ładowania indukcyjnego...

Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam, czy udało Ci się rozwiążąć ten temat? Chciałem również wymienić tackę z NFC na ładowarkę indukcyjną do telefonu. Pozdrawiam

Edytowane przez Fl0reczek
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam podobną sytuację. Dzisiaj podłączyłem moduł z ładowarką. Użyłem tylko jednego złącza bez anteny (ono chyba wykorzystywane jest do kompensatora LTE). Narazie wygląda że wszystko działa. Telefon ładuje się, uruchomienia za pomocą digital key działa. Mam jedynie problem z wypięciem starego modułu nie wiem czy złącze pasuje ja narazie wypiłem kabel który jest przedłużony. 

Nic nie kodowałem to też nie pojawia się żaden komunikat o ładowaniu czy przypominajka o zostawionym telefonem.

Jeszcze jedna sprawa wcześniej założyłem moduł z datą produkcji 11 02 21 i niestety wtedy nie działał digital key. Dzisiaj założyłem moduł z datą 07 05 21 i działa. Nie wiem czy ma to znaczenie.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dobry, Panowie powie mi ktoś czy trudno dołożyć tą ładowarkę? Kupić samą "tackę" do tego schowka? rozebrać tunel, czy coś tylko trzeba przy schoweczku rozkręcić i ją wpiąć?

Ból przemija, chwała pozostaje kobiety lubią blizny
Opublikowano
W dniu 22.04.2024 o 05:00, Jacek530D napisał(a):

Dobry, Panowie powie mi ktoś czy trudno dołożyć tą ładowarkę? Kupić samą "tackę" do tego schowka? rozebrać tunel, czy coś tylko trzeba przy schoweczku rozkręcić i ją wpiąć?

Jak powyżej bardzo prosta sprawa zamontowałem i działa jako ładowarka plus digital key

Opublikowano
1 godzinę temu, mk1975 napisał(a):

Jak powyżej bardzo prosta sprawa zamontowałem i działa jako ładowarka plus digital key

ale tego digital key wcześniej nie miałeś i teraz tę opcję mogłeś aktywować? A czytniki w drzwiach? 🤔

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.04.2024 o 14:53, tejotte napisał(a):

ale tego digital key wcześniej nie miałeś i teraz tę opcję mogłeś aktywować? A czytniki w drzwiach? 🤔

Tak maiłem tą opcje wcześniej