Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki mały problemik, a mianowicie kupiłem autko które przez poparzedniego właściciela miało wymienione całą tylna klape, wraz z otwieraną szybą, problem polega na tym ze ktos to poskładał do kupy ale tylnej szyby nie podłączył. W tej chwili z szyby wystają 2 przewody jeden to pewnie masa drugi +, czy orientuje sie ktos gdzie są umieszczone kable do ogrzewania szyba i jak do nich dojsc? dużo to roboty? są to te kable które idą w korytku na górze przy klapie? Teraz nadchodzi zima i coraz czesciej autko paruje i przymarza szyba jest to troszke denerwujące , prosze o pomoc :modlitwa: jesli ktos ma touringa prosiłbym o przesłanie fotek jak to podłączenie wygląda na szybie od spodu, tam gdzie są owe kable z pasków zatopionych w szybie, z góry dziękuje [email protected]
Opublikowano
Dzisiaj zacząłem rozbierac i znalazłem owe przewody, wszystko tak jak pisałes z lewej strony u góry. Mam tylko małe pytanko, czy mógłby ktoś zrobić fotke tej szyby od spodu tam gdzie są wyprowadzenia od tych pasków grzejących szybe? chciałbym zobaczyc jak to wygląda i jak fachowo przewody poprowadzic. Z góry dzieki
Opublikowano
Jak narazie poprowadziłem kabel prowizorycznie, ale chciałbym zobaczyc jak to orginalnie wygląda gdyz bardzo mnie to Ciekawi. Zastanawiam sie jak to rozwiązali, czy widac u was ten przewód czy nie? Jestem deszczna, 15km od Gorzowa Wielkopolskiego
Opublikowano
Jesli bys mógł to zrób chociaż jednego fotoska bym zobaczył jak to fachowo jest podłączone, niestety nie mam nikogo znajomego z taką bunią by podjrzec jak powinno to wyglądac. Thx
Opublikowano

Bodzio. Ja mam zato problem z grzaniem tej tylnej szyby.

Sprawdzałem bezpiecznik i ... :( nic. A szyba i tak nie grzeje.

napisz jeszcze raz jakie zdjęcia Ci przesłać?

Co tam ma być widać?

Lewy górny zawias drzwi - to wiem co dalej.

A propos - grzeje Ci grzałka?

Pozdrawiam. Andrzej.

Opublikowano
U mnie problem wyglądał w ten sposób ze poprzedni właściel wymieniał tylną klape wraz z szybą i nie pofatygował się o podłączenie podgrzewania szyby. Odnalazłem juz kable w lewym górnym rogu, okazało sie ze są poprostu ucięte, dosztukowałem kablem poizolowałem i podłączyłem narazie tak prowizorycznie, no ale działa :) Prosiłbym o fotki wnętrza szyby, jak juz otworzysz samą szybe w aucie to zdjęcia od spodu czyli tam gdzie są wyprowadzenia przewodów z szyby (tych pasków które ją ogrzewają) z lewej strony jest (+) z prawej (-) i chciałbym zobaczyc jak orginalnie wygląda podłączenie do tych dwuch punktów. A skoro Tobie nie działa to jest kilka możliwości, może bezpiecznik, może przewody gdzies się przetarły (najczęsciej właśnie przy klapie u góry w lewym rogu), mozesz również sprawdzić czy jest przejscie w paskach (tych grzejących) np omomierzem. Albo włączyc ogrzewanie szyby i sprawdzic czy wogóle dochodzi napięcie na szybe. Pozdrawiam i czekam na fotoski, jako co na e-maila [email protected]