Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Otóż stanąłem przed dylematem wymiany wyżej opisanego napinacza paska i jak się okazało przerosło mnie to zadanie gdyż bez problemu dostałem się do wyżej opisanego elementu, zdjąłem pasek i odkręciłem trzy śruby mocujące natomiast problem pojawił się gdy usiłowałem wyciągnąć napinacz ze swojego miejsca. Niestety blokuje górna cześć kolektora nad przepustnica i element jakby metalowa perforowana rurka która jest bezpośrednio pod chłodnica EGR-u. Jakbym nie kombinował to napinacz blokuje o wyżej wymienione elementy i kolko alternatora. Może ktoś przerabiał już ten problem, czy trzeba odkręcać może kolektor, chłodniczkę EGR-u lub sama prądnice ???. A może jest cos co niestety pominąłem ?. W necie na temat tego niestety nic nie znalazłem a to co jest jest na tyle podobne lecz jednak nie pozwala na wyjecie napinacza. podpinam link do wideo tyle ze tak jak pisze wszystko jest tak samo poza różnica ze w moim przypadku na napinaczu sa dwie rolki. Dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam.

Link do wideo z tym ze tak jak pisze u mnie sa dwie rolki a EGR jest taki jak na niżej załączonym zdjęciu.

To jest napinacz jaki jest do mojej wersji : https://www.auto-doc.fr/gates/19916958

A tutaj chłodnica EGR-u : https://allegro.pl/oferta/chlodnica-spalin-egr-bmw-g02-g20-g30-8580452-nowa-13550789247?reco_id=9dace624-d9c2-11ed-9276-dea7fd64406e&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

Opublikowano

Witam.

Sprawa rozwiązana pozytywnie.

Wystarczyło odkręcić kolko pasowe z alternatora i wtedy dostęp zrobił się bez problemowy.

Dziękuje i pozdrawiam.