Skocz do zawartości

Bmw e36 cabrio nie działaja szyby przednie i dach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, mam problem z e36 cabrio 1995 rok. Dach sam sie nie rozklada, a zlozy sie sam. Z mechanikiem doszlismy do wniosku ze moze byc to wina szyb przednich ze sie nie opuszcaja. Czy jest to polaczone ? Pod kierownica nie mamy niebieskiego przekaznika wisza tylko kable, czy ktos ma schemat jak to wszystko dobrze podlaczyc ? Czy moze ktos mial podobny problem i wie co moze byc przyczyna. Lato coraz blizej wiecj dobrze aby dach zaczal dzialac ;)
  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

To jest wina szyb, ja mam automat, i wciskając przycisk otwierania, szyby przednie i tylne zsuwają się do połowy. Czy kontrolka Ci cały czas mruga na przycisku otwierania ? Spróbuj przeprowadzić adaptację. Trzymasz na otwartym dachu przycisk otwierania przez 5 sekund, trzymając przekręcasz stacyjkę na ON aż zapala się kontrolki i trzymasz do końca aż dach się złoży i zamkną szyby, trzymasz jeszcze przez 5 sekund po zamknięciu i wyłączasz stacyjkę.