Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kolegów forumowiczów.

Po latach wracam do marki. Swoją przygodę z BMW zacząłem lata temu od E32 730 z 88 roku.

Po kilku latach rozłąki z marką z uśmiechem na twarzy wróciłem , a raczej chce wrócić.

Stąd moje pytanie. Chce kupić E65/66 z rocznika 2005/2008.

Zależy mi na wyłonieniu faworyta wśród silników zarówno diesla jak i benzynowych.

Rozsądek ze względów finansowych podpowiada diesla ponieważ mógłbym nim jeździć od czasu do czasu do pracy zamiast autem służbowym (diesel) i jeździć z uśmiechem na ustach. Aczkolwiek osobiście jestem zwolennikiem benzyny. Ale nie o tym, bardzo proszę o konkretną podpowiedź czego szukać, jaki konkretnie silnik diesla i dla czego i jaki konkretnie silnik benzynowy i dla czego.

Z góry serdecznie wam dziękuje , im szybciej mi odpowiecie , tym szybciej kupie swoją nową zabawkę ;)))

Opublikowano

Czołem,

Tema rzeka :D Chyba musisz trochę sam "rozpracować" tematy jakie tutaj poruszano bo w nich przynajmniej ja znalazłem wiele odpowiedzi na tak postawione pytanie. Ja co prawda posiadam przepiękne 740i E66 2007 niespełna tydzień, ale szukałem V8 benzyny i właśnie tak się "trafiła" okazja, że auto ze sprawdzonym przebiegiem z Niemiec, serwisowana do końca w ASO i to regularnie. Do tego okazja polegała na tym, że w aucie został wykonany całkiem gruby serwis silnika z wymianą rozrządu, uszczelniaczy zaworowych, rurki wody, cewek oraz wszystkich uszczelnień. Oczywiście to zostało uwzględnione w cenie ale robiąc to w "swoim" serwisie wyszło to by mnie zdecydowanie drożej.

Pozdro

Jaro