Skocz do zawartości

Drgania przy ruszaniu lub po odpaleniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, świeżo zalogowany szukam odpowiedzi na męczący mnie problem jaki mam w mojej E46 a wcześnie miałem podobny w E36. Chodzi mianowicie o dziwne dźwięki po odpaleniu silnika lub delikatnym ruszaniu dochodzące z przodu auta i odczuwane na kolumnie kierownicy, a nie mam żadnych luzów na przekładni, kolumna kierownicy zamocowana jak należy nic nie drży a jednak czuję i słyszę dziwny głuchy odłos, taki jakby coś było poluzowane i dostawało wibracji, czy to jakiś mankament beemek trójek w drugiej już mam ten sam efekt a strasznie to drażni i wpływa na dyskomfort. Niestety nie jestem mechanikiem i nie znam się na takich rzeczach ale może to jest jakiś luz na łączeniu kolumny kierowniczej z przekładnią??? Może ktoś się z czymś takim spotkał i wyeliminował taki defekt??? tak to wygląda i brzmi jakby z tamtego miejsca to dochodziły te dźwięki i wibracje. Z góry dzięki za pomoc a bardzo mi na niej zależy.
Opublikowano
w mojej jest to samo e46 320d z 2001 tak samo rano gdy dopale i ruszam slysze dziwny dzwiek taki jak opisuje kolega. Co to moze być dodam ze caly uklad kierowniczy na 5.