Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś miał problem z trzeszczącymi wycieraczkami (przebieg ok. 12 000) auto lekko eksploatowane - wycieraczki czyszczone, bo myślałem, że coś się na nich znajduję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale co trzeszczy? pióra po szybie? Kurna tak jasno napisałeś ze strach sie bać. :duh:

Ile maja lat? To ze maja 12 tys nie znaczy ze nie sa stare. Jedni robia 12 tys w miesiac inni w rok a jeszcze inni w 4 lata. Masz oryginaly czy zamienniki? Rzadko używane to i guma pióra szybciej sie odkształca bo stoi caly czas w jednej pozycji.

Rozwiązanie: KUP NOWE PIÓRA.

🙃🙃

Opublikowano
Pytanie na czasie, akurat w poscie zakup G30 (podpietym) toczyla sie dyskucja na temat wycieraczek. Kolega wyzej ma racje. Kup nowe wycieraczki. Pewnie juz ich wiek zrobil swoje. Najlepiej zainwertuj w ori (okolo 280 zl allegro) albo troche taniej bosha ok 160 zl. We wspomnianym watku ktos podal number pior na pierwsze montaz, tez mozna sprawdzic - cena podobna do bosha.
Opublikowano

Samochód nowy z maja 2022.

Ale co trzeszczy? pióra po szybie? Kurna tak jasno napisałeś ze strach sie bać. :duh:

Ile maja lat? To ze maja 12 tys nie znaczy ze nie sa stare. Jedni robia 12 tys w miesiac inni w rok a jeszcze inni w 4 lata. Masz oryginaly czy zamienniki? Rzadko używane to i guma pióra szybciej sie odkształca bo stoi caly czas w jednej pozycji.

Rozwiązanie: KUP NOWE PIÓRA.

Opublikowano
Pytanie na czasie, akurat w poscie zakup G30 (podpietym) toczyla sie dyskucja na temat wycieraczek. Kolega wyzej ma racje. Kup nowe wycieraczki. Pewnie juz ich wiek zrobil swoje. Najlepiej zainwertuj w ori (okolo 280 zl allegro) albo troche taniej bosha ok 160 zl. We wspomnianym watku ktos podal number pior na pierwsze montaz, tez mozna sprawdzic - cena podobna do bosha.

Wklejam: SWF 119431 - sprawdziłem - pierwsza lepsza oferta 98zł -faktycznie można często zmieniać.

Ja w podobnej sytuacji- auto z marca 2022 i efekt jakby braku docisku pióra po stronie kierowcy (środkowa część pióra zostawiała pas kilku cm na szybie). Kupiłem ori a ASO - wycierają idealnie. dodam nadruk Valeo na piórach (na gumkach), na starych był SWF.