Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy do auta z USA da się jakoś dołożyć ConnectedDrive ?

Mowa o hybrydzie przy której zależało by mi na zdalnej możliwości sprawdzenia baterii czy nagrzania auta

Opublikowano

Dopiero po 2016 roczniku (albo 2018 juz nie pamiętam)

Roczniki do 2016 nie widnieją w bazie bmw, nie wyszukuje im vinu przez co sie tłumacza ze z technicznego punktu widzenia nie są w stanie tego wykonać bo auto nie przystosowane itp sie tłumacza.

Można też opłacić connecteddrive na rynku amerykańskim i jeśli złapie karta zasięg będzie to działać, ale wolno, bo karta nie wspiera 3g i wyższych technologii europejskich.

Natomiast, jeśli podmienisz VIN w module na auto VIN auta europejskiego - czyli innej hybrydy która nie będzie korzystać z connected, to może się udać :) musisz pytać koderów, kiedyś zaczałem ten temat w swojej usa, ale nie mam hybrydy i porzuciłem temat bo łatwiej było androida zamontować niż bawić się w okrojoną funkcjonalnośc connecteddrive.

Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano

Mam hybryde z 2017 i nie ukrywam ze na tej funkcji mi najbardziej zalezało....

natomiast po vin wyglada ze w ogole tego nie mam, wiec pytam czy da sie to jakoś dołożyć