Skocz do zawartości

Błąd lusterek BMW G21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, czy spotkaliście się kiedyś z Błędem panela sterowania szybami po stronie kierowcy. A mianowicie gaśnie i nie ma sterowania szybami lusterkami wszystkim z tego panela. Po podłączeniu do kompa wywaliło błąd lusterek. metoda prób i błędów finał jest taki , że zostało odłączone lusterko prawe( wypięta kostka ) coś miałem przypadek , że również musiałem odpiąc lusterko lewe żeby ponownie zapalił się panel ( tylko raz ) , w tej chwili zrobiłęm około 1000 km z wypętym lusterkiem prawym i panel działa i nie zgasł. Po ponownym podłączeniu lusterka prawego panel się wygasza i nie działa. Co może być uszkodzone w prawym lusterku ? miał ktoś taki przypadek ?
Opublikowano
Bardzo częsty błąd - pada moduł lusterka i to powoduje te wszystkie problemy, ASO wymienia na gwarancji.
Opublikowano
  • Autor
dzieki , moje nie jest już na gwarancji , skończyła się 2 miesiące temu , czy masz wiedze odnośnie jakiejs akcji serwisowej ? I czy to jest ten moduł 67139491182 ?
Opublikowano
Nie było na to akcji, początkowo BMW wymieniało całe lusterka, później już tylko same moduły na nowszy udoskonalony model. Nie znam numeru niestety.
Opublikowano
  • Autor
Ok bardzo dziękuję za informację. Dzwoniłem do serwisu , potwierdzili ze to się zdarza, czekam na wycenę naprawy. Napiszę jakie to koszty .