Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie.. BMW e90 320d 163km manual. Autko stało na dworze troszkę czasu zanim uszkodzona chłodnice, pas przedni wymieniłem na nowe... I tu zaczyna się problem ^^ po wymianie chłodnicy chce odpalić auto a tu aku odmówił posłuszeństwa ze względu że stał na dworze trochę czasu około miesiąca a były temp na minusie a ja przy robocie używałem jego radia do umilenia sobie roboty:) i teraz po podladowaniu Aku rozrusznik idzie jak szalony kilkanaście razy a zapłonu brak... Czy istnieje możliwość że rozkodował się immobiliser i to jest przyczyna czy nie wiem czegoś magicznego co należy zrobić po wymianie kompletnej chłodnicy ^^ jakieś wskazówki? Kompa narazie nie podepne bo kabel straciłem i teraz próbuje wróżyć z fusów póki nie przyjdzie nowy. Dodam że po kilkukrotnych próbach odpalania akumulator znowu się rozładowuje, próbowałem również na podłączonym prostowniku.. Wyświetla mi błąd rozładowanego kluczyka(kluczyk z akumulatorkiem) i błąd w menu serwisowym: - ignition switched

Miał ktoś podobną sytuację ? Jest ktoś wstanie cos podpowiedzieć ?

Wcześniej przed wymianą uszkodzonej chłodnicy autko odpalało od Szlaga.

Opublikowano

Nie wiem czy dotyczy to bmw ale w innych samochodach są wyłączniki bezpieczeństwa które odcinają zapłon/akumulator po dzwonie. W fordzie miałem moduł na słupku i trzeba było przycisk wcisnąć po wypadku.

W którymś bmw był jakiś czujnik w zamku maski i chyba nie było można uruchomić silnika czy wbić biegu przy otwartej masce, może coś takiego masz.

Sprawdź iskrę i paliwo, może pompa paliwa nie podaje.

Immo samo się raczej nie rozkodowuje, jak padnie bateria w kluczyku to nie masz centralnego zamka tylko.

Opublikowano
Tylko że po stłuczce po kilku godzinach wjechałem i zjechałem z lawety nim normalnie i odpalał normalnie... Chyba że przy wymianie przedniego pasa klema pirotechniczna padła(to ten włącznik bezpieczeństwa w BMW) ale czy to możliwe?...