Skocz do zawartości

wyjete elektrozawory i nadal zimno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, wyjełem elektrozawory w ich miejsce wsadziłem kolanka trójnik itd generalnie wszystko jest tak połączone jakby elektrozawory były i nadal słabo grzeje, w związku z tym moje pytanie brzmi co może być tego jeszcze przyczyną ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W E34 też mam pompkę. Chodzi o to, że jeżeli jest ona zatarta (stoi w miejscu, wirnikiem blokuje przepływ), to wody nie przepuści i zimno. Jest ona wsadzona w szereg, więc i ją musiałbyś ominąć. Elektrozaworom daj spokój, ale omiń pompkę.
Kai
Opublikowano
pompka jest ominięta, króciec który doprowadzał ciepłą wode do pompki jest doprowadzony do trójnika z którego wychodzą węże do nagrzewnicy, takze jest zrobione tak że w trójnik wchodzi wąż od silnika tak jak do pompki a wychodzą dwa do nagrzewnicy tak jak od elektrozaworów. Moze być taki jeszcze patent że pompka elektrozaworu poprostu wspomagała dodatkowo obieg, a gdy jest wyjeta to pompa wody sama sobie z tym nieradzi. Tyle teoria, a jak w praktyce to się niedługo okaże.