Skocz do zawartości

POmocy!Skrzynia biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po odpaleniu samochodu wyswietla sie komunikat po niemiecku sprawdzilem go w instrukcji oznacza on uszkedzenie instalacji skrzyni biegów, po włonczeniu"D" samochód ma tylko jeden bieg, tiptronic tez nie działa.
Opublikowano

dokładnie tryb awaryjny

a przyznaj no sie dzień wcześniej fest jej wstawiłeś czy absolutnie nic takiego nie było

byś moze też jest to wina sterownika ale tu pół biedy bo oczywiście taki sterownik posiadam

albo jeszcze wina napiecia coś z pradem ale tu już trzeba komp diagnostyczny oczywiście też posiadam

BMW sie nie psuje
Opublikowano

tylko 90 tys :jawdrop: toż to nówka

wolej nie wieże to wina elektryki ale skoro chcesz to prosze cie bardzo od spodu skrzyni jest sruba na imbus 17 ja odkrecasz ALE NA ZAPALONYM SILNIKU jezeli olej poleci (troszke to jest git) ale w sumie sam sie za to nie biez bo i tak mósisz miec olej na dolewke a to specjalny olej jest zebys nie lał czasem inneg bo gupot narobisz najlepiej sobie odpusc sprawdzanie oleju to i tak wina elektryki

BMW sie nie psuje
Opublikowano
podlacze sie do tematu..moze i ja sprawdze olej..powiadasz 17 imbus na zapalonym silniku..a jakby go brakowalo to czego mozwe byc to wina? w e34 mialem chlodnice skrzyni i te werzyki ktore doprowadzaly olej to puszczaly..ale w mojej 7ce nic nie kapie ..a drugie pytanie z tym sterownikiem..duzo roboty zeby to wymienic?

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

ale u mnie tez byl program awaryjny..moze to ten sterownik..

tylko czemu to sie dzieje ze jak skrecam w prawo..nie zawsze ale tylko wtedy sie to stalo ..przy skrecie w prawo a zachwile po 1 sek jedzie dalej..moze wlasnie malo oleju i przy skrecie sie przechyla ..a ten sterownik ..jak podlacze pod komputer diagnostyczny to wykaze czy to sterownik?

Opublikowano

najpierw sprawdze stan oleju,pozniej podlacze go raz jeszcze,jesli okaze zsie ,ze komputer nic nie wykazal to zmienie olej,

ale mam jeszcze pytanie jesli bedzie malo oleju to czy moge go dolac i tak jezdzic..? oczywiscie wiem ,ze i tak niedlugo go wymienie ale na ten czas czy moge tak zrobic?

Opublikowano
nie nie ..zrozum ,ze zona potrzebuje czyms jezdzic i jesli tak dalej bedzie jezdzic ..przypuscmy,ze jest za malo oleju..to sie juz zepsuje konkretnie.a ja wracam do domu w niedziele i w nastepnym tyg robie termin w servisie..spokojnie w ASO bremen..w polsce w ASO to oszusci..przynajmiej w warszawie u smorawinskiego..

Opublikowano

nie bronię autoryzowanych warsztatów w Polsce ale róznie bywa z tymi nieautoryzowanymi

ale podejrzewam że w Bremen mają większe doświadczenie i najważniejsze biuletyny serwisowe mają we własnym języku co bardzo ułatwia pracę

Opublikowano
nie jest zle..a ceny maja umiarkowane ..przyklad w wawie za podlaczenie komputera wzieli 211 zl a tu 30euro..dowiem sie jutro jakie koszta wymiany oleju..