Skocz do zawartości

Brak mocy, dymi na biało, ubytek paliwa, szarpie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnie czasy miałem problemy z nierówną pracą silnika głównie przy pierwszym rozruchu na zimnym silniku, po rozgrzaniu się uspokajało. Ostatnio objaw się nasilił szarpanie budą błędy wypadania zapłonu, gaśnięcie silnika, mrugający błąd na desce. Ale po rozgrzaniu silnik pracował dobrze.

Dziś niestety amba wieczorne odpalenie tragedia chmura dymu smród paliwa, zero mocy, gasnie, ledwo wróciłem z pracy do domu na odcinku kilku km wskazówka z baku spadła o około 1/5. Po odkręceniu korka z oleju prawdopodobnie wyczułem zapach benzyny z oleju.

Może ktoś miał taki problem.

Nadmieniam że parę dni temu wymieniłem 4 świece i cewki

Czy to już koniec motora

Przebieg 230 tys

Opublikowano

Nie dało mi to spokoju wyciagąłem dziś wtrysk z 3 cylindra obrócilem odwrotnie do sprawdzenia z wtrysku wręcz Kapała benzyna, pomimo tego że wtrysk jest z indeksem 11, miałem zapasowy podmieniłem i aut9 chodzi rowno na tyle że moz a to znieść...

Ale teraz jestem pewny że wtryski do wymiany, co dziwo na 2 cylindrze jest z indeksem 08 kt9s już tu ręce wkładał

Niestety stan oleju pokazuje mi full i wyczuwam benzynę z oleju jest to możliwe że benzyna poszła do motora jak był tak szybki ubytek z baku na ten wtrysk ???