Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Uporałem się z noxem to teraz pojawił się kolejny problem.

Silnik N43B20A 170km, podczas odpalania zimnego silnika pojawia się błąd 29CE, czyli zaniki spalania, na początku cylinder 2, po kilku dniach zamiast 2 zanik jest na 3. Gdy silnik załapie trochę temperatury problem momentalnie ustaje. Obserwowałem korekty wtrysków to wpierw na drugim były mocne odchylenia a teraz na trzecim. Czy problem może leżeć we wtryskach.

Dodam tylko ze wtryski były wymieniane kiedyś tam na akcji serwisowej i są z indeksem 11

Opublikowano

Miałem podobnie zabawa z zamianami cewek (sprawdzenie czy nie popękane), założenie nowych świec, zamiana wtrysków nie było zapłonu na 1 zamieniłem z drugim, nagle wyskakuje że nie ma na trzecim :mad2: , załamany obejrzałem film na youtubie kolesia co ma podobny problem w e60 z N43b20, opisał że u niego był problem ze słabym akumulatorem, oczywiście biegiem prostownik naładowanie aku zero błędów, wszystkie cztery wtryski okolice zera na wolnych obrotach, zero falowania obrotów, wchodzi płynnie na obroty, wszystko rewelacja :shock:.

Polecam wszystkim naładowanie akumulatora przy problemach z błędem 29CE, i innymi z wypadaniem zapłonu itp.