Skocz do zawartości

2005 E46 2.0cd cabrio m sport. Pomoc sprezyny tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 2 tyg borykam sie z problem doboru sprezyn do mojej cabrio. Samochód wedlug nr vin posada pelen m sport, oddalem samochód na wymianę całego zaiwesznia na firmę sachs. Po odbiorze auta tyl bardzo mocno usiadł a przód poszedł lekko w górę.

Przeszkujac forum udało mi się znaleźć Wymiary mierzone od dolnego rantu felgi do nadkola to 603mm zarowno z prozdu jak i z tylu a 18" flagach które są na aucie.

Po pomiarze tyl auta stoi na 560mm a przód 620mm.

Po rozmowie z mechanikem okazało się że sprzyny które zamówił przyszły o 15mm krótsze niż te które były orgnialnie na aucie. Domyślam się że po 17 latach stare sprezyny mogły i tak nieco usiąść.

Kontaktowałem się z firmą w Polsce które dystrubułuje części sachs i podług nr vin, sacha nie produkuje tej części pasującej do mojego modelu.

Dodam iż mieszkam w angli i dobór części jest na podstawie nr rejestracyjnego i części bardzo często się nie zgadzają. Aczkolwiek dealer w uk zapewnią że to odpowiednią sprezyna.

Czy jest ktoś sprawdzić na swoim aucie badz podług mojego nr vin jaka powinna być odpowiednią długość sprezyny ? Jestem skłonny zamówić ja nawet z serwisu tylko aby auto stało i prowadziło się jak należy.

Nr vin WBABS72050PR55342

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamów sprężyny eibach pro-kit pod Twój model (coupe/cabrio 2.0d) i będzie optymalnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.