Skocz do zawartości

Sterownik zamka centralnego z pilotem i kuczykiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam bmw e34 i mam problemy z centralnym zamkiem ale tylko ze strowaniem z kluczyka, nie zawsze dziła.

Czy ktoś może wymieniał kluczyki ze zdalnym sterowaniem.

Chodzi mi ocoś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=136501297

Pozdrawiam Jacek.

Opublikowano
ja bym czegos takiego w BMW nie rzeźbił. Sprawdź spokojnie wszystkie 4 sterowniki w drzwiach i ewentualnie wadliwy wymień.
Opublikowano
  • Autor
Sterowniki są ok tylko sterowanie na odleglość z kluczyka nie zawsze działa, wymieniłem baterie w kluczyku na nowe i nadaj jest niepoprawnie, teraz na 30 naciśnięć zadziała raz, czy ma to coś wspólnego z AIRBIG bo on się też zapala na jakiś czas po uruchonieniu stacyjki.
Opublikowano
Sterowniki są ok tylko sterowanie na odleglość z kluczyka nie zawsze działa, wymieniłem baterie w kluczyku na nowe i nadaj jest niepoprawnie, teraz na 30 naciśnięć zadziała raz, czy ma to coś wspólnego z AIRBIG bo on się też zapala na jakiś czas po uruchonieniu stacyjki.

mam to samo z tym ze airbag swieci mi caly czas :)

Opublikowano

to pojedź na diagnostykę , powiedzą Ci co było i przy okazji skasują błędy.

Moze w przeszłości wyciągałeś zegar?

Opublikowano

W mojej E36 ostatnio pojawiła się mianowicie taka sytuacja:

Z kluczyka nie otwierają mi się drzwi od kierowcy i od pewnego czasu zaświecił się check od airbag-u :(

Z kluczyka all drzwi i zamykają, także domykają się, a z pilota(w kluczyku) wszystko poza drzwiami od kierowcy, czy to ma cos wspolnego??? poza tym doradzcie od czego mogla zaswiecic sie ta kontrolka??

PS. w samochodzie są 4 airbagi

Poza tym co powiecie o http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=85

czy warto w to inwestowac? ????

Opublikowano
Poza tym, czy jest ktoś w stanie stwierdzic i jednoznacznie odpowiedzieć, czy sterowanie centralnego z kluczyka ma co kolwiek wspolnego z kontrolką airbag ???????? :cry:
Opublikowano

nie ma nic wspolnego z airbagiem

jesli pilotem otwieraja sie wszystkie oprocz kierowcy, a zamykaja sie wszystkie stawiam na wyjechane zeby w zebatkach silownika kierowcy. wymien silownik i bedzie ok

Opublikowano

Mam do Ciebie pytanie, czy może wiesz jak się zachowuje silnik VANOS-a + sekwencyjny gaz???

Moj starszy poważnie rozmyśla nad kupnem 320i touringa z 95' z VANOSEM, no i mysli o sekwencji.........

Jakieś info mając podobny silnik na pewno slyszales??????

Opublikowano
generalnie jesli gaz jest dobrze zamontowany i wykalibrowany to powinno byc oki, moj znajomy zaklada gaz i nigdy nie mial problemow, ja natomiast mam 2 gen i instalke z elektronika autronica, sam reguluje sobie i tez problemow nie mam, spala srednio 15l gazu/100km ( mam automata), nie moge tego porownac do wersji bez vanosa bo nigdy nie jezdzilem takim.