Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z niskim ładowaniem w e90 320d z 2005r. Ładowanie oscyluje w granicach 12,8-13,3v, Sprawdzony alternator ładuje i ma 14,4v. Mechanik zasugerował by kupić klemę z ibs gdyż u mnie jest zwykły kabel. Lecz problem pojawił się inny nie mogę znaleźć kabla od ibs i teraz pytanie, czy jest to możliwe ze go w ogóle nie ma i jak to sprawdzić czy auto powinno posiadać ibs, dodam że z klemy dodatniej wychodzą mi dwa przewody czarne od maty grzewczej siedzeń kierowcy i pasażera. Druga sprawa grzeje mi się klema dodatnia i inny mechanik mówi ze to winna dodatniej klemy a nie ibs. Z błędów jakie się wyświetlają po dłuższej jeździe ABS, ciśnienie w oponach, awaryjny tryb skrzyni biegów, akumulator, migające zegary. Dodam że auto posiadam już 2 lata i nie było wcześniej takiego problemu.

Opublikowano
Masz regulator napięcia na alternatorze który ustala z jakim napięciem ładować akumulator ale u Ciebie musi być ładna rzeźba skoro bezpośrednio z akumulatora nasz pociągnięte przewody pod grzane fotele. Są tam przynajmniej jakieś bezpieczniki?