Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam x3 w całkiem bogatym wyposażeniu, ma nawigacje z chowanym ekranem i DSP.

Zakupiłem androida jakiś czas temu, niestety przyszła wersja bez obsługi fabrycznej nawigacji (brak wejścia z fabrycznego ekranu).

W związku z tym łatwiej, taniej i wygodniej jest mi zmienić radio na takie z wyświetlaczem.

Zakupiłem już BMW Business CD, ale radio po podłączeniu nie startuje (podświetlają się przyciski i czasami radio włączy się na kilka sekund, ale później się wyłącza i cisza).

Domyślam się, że to z powodu IBUSa - Business CD nie włączy się, bo czeka na sygnał z licznika, ale licznik nie wysyła sygnału, bo jest zakodowane radio, które IBUSa nie potrzebuję - dobrze kombinuje?

Jeśli tak to potrzebuję pomocy jak znaleźć opcje zakodowania innego radia i jak takie kodowanie przeprowadzić - sprzęt, ncs jest - tylko nie bawiłem się tym wcześniej i nie chce zepsuć...

A może moje wersja (x3 sd 2007 polift) ma już canbus i po prostu Ibus nie jest używane?