Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czym się różni G20 z USA od EU? Był jakieś inne wersje wyposażenia? Wiem, że np. M340i w USA była ofertowana z napędem na tył.

2. Na co zwrócić uwagę przy zakupie tego modelu z USA a konkretniej 330i?

3. Czy ktoś sprowadził BMW z USA? Z jakiej firmy skorzystał? Gdzie była naprawiana?

Od strony finansowej. Zakup na działalność czy prywatnie? Jestem na ryczałcie.

Prywatnie nie odliczam auta i kosztów jego naprawy ale nie płace VAT i dochodowego przy sprzedaży. Auto mogę wykorzystywać jako prywatne w firmie 20% kosztów 50% VAT, więc eksploatacje z puli VAT mogę rozliczyć. Przy sprzedaży na umowie kupna- sprzedaży nie płace nic w przypadku starty a przy uzyskaniu dochodu?

Przy firmie odliczam wszystko ale przy sprzedaży zapłacę VAT oraz podatek dochodowy i to pewnie od wyższej wartości bo auto będzie więcej warte po sprowadzeniu.

Wydaje mi się, że najrozsądniej jest kupić auto z USA prywatnie. Jak uważacie?

Opublikowano

1. Napiszę to co wiem - tylne lampy, markery w przednich lampach, odblaski w przednim zderzaku, M340i do wyboru 4x4 lub tył tak jak mówisz, zauważyłem też chyba brak trybu Adaptive.

3. Ja odebrałem 3 dni temu M340Xi z USA. Naprawiałem sam, bo uszkodzona w drzwi, a drzwi kupiłem 2 sztuki w kolor, więc wystarczyło przerzucić. Pozostaje poprawić pasowanie.

Przy sprzedaży jako osoba prywatna płacisz tylko, jeśli sprzedaż poniżej 6 mc. Powyżej - podatku nie płacisz.

Ja kupiłem auto prywatnie, biorą 'na klatę', że w przypadku sprzedaży przy tej kwocie będzie ciężko trafić kupującego z taką gotówką.

Opublikowano
1. Napiszę to co wiem - tylne lampy, markery w przednich lampach, odblaski w przednim zderzaku, M340i do wyboru 4x4 lub tył tak jak mówisz, zauważyłem też chyba brak trybu Adaptive.

3. Ja odebrałem 3 dni temu M340Xi z USA. Naprawiałem sam, bo uszkodzona w drzwi, a drzwi kupiłem 2 sztuki w kolor, więc wystarczyło przerzucić. Pozostaje poprawić pasowanie.

Przy sprzedaży jako osoba prywatna płacisz tylko, jeśli sprzedaż poniżej 6 mc. Powyżej - podatku nie płacisz.

Ja kupiłem auto prywatnie, biorą 'na klatę', że w przypadku sprzedaży przy tej kwocie będzie ciężko trafić kupującego z taką gotówką.

Hej, dostałeś ode mnie PW? Bo mam ją w folderze do wysłania i nie wiem czy doszła.

Opublikowano

1. Ale to wszystko trzeba wymienić czy się programuje? Słyszałem, że to drugie w przypadku G20 łącznie z zegarami. Co to jest ryb adaptive?