Skocz do zawartości

f30 retrofit licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.BMW f30 2015r przed lift 2.0d.Chcialbym prosic o pomoc w kodowaniu licznika ,ktory chcialbym zmienic mam wersje podstawową z malym wyswietlaczem kupilem licznik wersje rozszerzoną z szerszym wyswietlaczem ,kupilem oczywiscie trojnik swiatłowod ktory poprowadzilem od Headunit.Posiadam ESYS lub Bimmercode (choc tym drugim raczej nie zakoduje).Dla sprawdzenia i jako ciekawostka podlaczylem ten nowy licznik ,kostke glowna oraz swiatlowod nie dziala mi prekosciomierz obrotomierz duzo bledow itp...chcialem podlaczyc sie by zakodowac za pomoca esys nie widzi KOMBI , zauwazylem tez ze komputer diagnostyczny nawet nie chce sie polaczyc z tym licznikiem.Licznik ma zresetowany przebieg za pomoca r270.Prosze o instrucje krok po kroku.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
VIN w liczniku wyczyszczony? Jeśli tak, to musisz mieć coś nie tak podłączone. Sprawdź czy światłowód jest dobrze wpięty.
Opublikowano
  • Autor
Witam ,wszystko jest podłączone poprawnie ,nowy licznik działa (wyswietlacz ,kontrolki) prócz wskazówek, natomiast brak komunikacji ,światłowód dobrze podłączony jako dowód na wpiętym dziala normalnie audio wraz z wzmacniaczem harmankardon.Prosze o pomoc jestem nawet skłonny zaplacic.Mysle że brak komunikacji spowodowany jest ze trzeba zmienić FA na 6wb ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeśli już to 6wa.

Myślałem, że już to dopisałeś do FA. Nie ma co się dziwić, że nie działa.

Musisz dopisać wyposażenie i zakodować do serii HU, Kombi, ICM i chyba jeszcze FEM.

Opublikowano
  • Autor
No właśnie nie ,dlatego proszę o pomoc o wskazówki krok po kroku do wykonania tej operacji ,oczywiście jeśli trzeba zapłacę.Dziekuje za odpowiedź