Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Niedawno kupiłem swoją e87 i wczoraj przytrafił mi się taki mały problem. Wyjeżdżając z osiedla spryskałem przednia szybę spryskiwaczem i po tej czynności wycieraczki nie chciały się w ogóle wyłączyć, ruszałem dźwignia zgasiłem wyjąłem kluczyk nadal chodziły dopiero jak nacisnąłem na kluczyku przycisk od zamykania drzwi przestały ale zatrzymały się na środku szyby… po odpaleniu i naciśnięciu dźwigni wycieraczek znów to samo… później jak troche poruszałem nią to się wyłączyły i opadły ale tez nie do końca tylko z 5cm wyżej się zatrzymały. I mam do was pytanko czy przyczyna może być w tej dźwigni przy kierownicy czy może coś zupełnie innego?

Pozdrawiam

Radek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie było tu ostatnio takiego tematu, że jakiś kabel zgnił przy silniku wycieraczek? Taki sam opis był.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wymieniłem mechanizm na taki z listą i problem z zatrzymwaniem się 5 cm wyżej skończył. Bywało coś z przekaznikami po prawej za schowkiem . Wymiana na nowe .