Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie odnośnie telefonu do e38. Jakiś czas temu udało mi się kupić podłokietnik telefon z wersji po liftowej. Mój egzemplarz jest z 1995 roku i jest to przedlift, chciałbym zamontować podłokietnik z telefonem ale chce też go podłączyć żeby był podświetlony. Montaż jest banalnie prosty ale mam problem z podłączeniem, nie chce aby było można z niego dzwonić i montować modułu. Pod stelażem jest kabel z wtyczką... Tylko nie mam pomysłu jak i gdzie to podpiąć...
E46 Cabrio 325 ci NL
Opublikowano
Udało mi się ustalić że za podświetlenie telefonu odpowiada brązowy kabel czyli-masa oraz szaro czerwony- podświetlenie. Okazało się że w podłokietniku który ostatnio nabyłem jest moduł. Czyli wszystko powinno się dać podpiąć, prawdopodobnie pod wtyczkę zapalniczki, ale.. Sprawdzałem przewody wychodzące z modułu do kostki i jest kolor brązowy, ale nie mam kabla szaro - czerwonego. Czy ktoś wie dlaczego? Czy jest może inny kolor który go zastępuje? (czyli podświetlenie)
E46 Cabrio 325 ci NL
Opublikowano
Po rozebraniu wtyczki i sprawdzeniu kabli, wychodzi na to że kabel w wtyczce nr 13 (odpowiadający za podświetlenie telefonu) jest pomarańczowy... Tylko nie wiem czy tak jest na stopro, bo masa to kolor brązowy i jest w wtyczce oznaczony jako 17.
E46 Cabrio 325 ci NL
Opublikowano
Prawdopodobnie oznaczenie 13 z kolorem pomarańczowym to podświetlenie... Ale nie wiem czy jak podłącze masę i kabel pomarańczowy do zapalniczki, czy telefon będzie świecił... Bo jeżeli nie, to znaczy że pomarańczowy kabel to jednak nie podświetlenie a szarego z czerwonym paskiem nie ma w podłokietniku w ogóle...
E46 Cabrio 325 ci NL
Opublikowano
Wie ktoś czy gdy po podłączeniu pomarańczowego kabla (okaże się że to nie podświetlenie) stanie się coś z instalacją? Jest jakieś ryzyko?
E46 Cabrio 325 ci NL
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jednak lipa... Nie mogę podłączyć podświetlenia w telefonie i nie wiem co jest przyczyną... Podłączyłem kabel masę pod kostkę zapalniczki i podświetlenie ale telefon nie świeci. Wychodzi na to że usterka jest spowodowana nie sprawnym telefonem, gdy go kupowałem z olx to Sprzedawca nie był pewny czy działa czy nie... Ale i tak prezentuje się rewelacyjnie i bardziej bogato wyposażony jest sam środek :)
E46 Cabrio 325 ci NL