Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem może dość nietypowy bo zwykle wszyscy robią to w drugą stronę, ale po kupnie auta postanowiłem zmienić kolektor na taki z wzmocnionymi klapkami ponieważ poprzedni właściciel usunął i zaślepił klapki a ja wolę jednak serię pod tym względem.

Zmontowałem wszystko do kupy, ale albo mi się wydaje albo wcale nie działają. Przed założeniem sprawdziłem ich standardową pozycję gdy są otwarte i po zamontowaniu cały czas są w tej pozycji. Sprawdzałem na wolnych obrotach (powinny chyba być wtedy zamknięte) również przy dodawaniu gazu przez drugą osobę kompletnie nic się nie rusza i stoją cały czas w pozycji otwartej.

W związku z tym wnioskuje, że ktoś musiał je wykodować z auta lub zablokować działanie w jakiś inny sposób.

I tu moje pytanie, czy ktoś może pomóc znaleźć rozwiązanie tego problemu? Jeśli faktycznie są wykodowane to czy ktoś może pokierować gdzie się to da ponownie uruchomić(jaki program i gdzie tego szukać)? Ewentualnie ktoś jest w stanie polecić kogoś z Łodzi lub okolic kto mi to zrobi nie za miliony monet? :D

Dzięki i przepraszam za najpewniej głupie pytanie, ale akurat w tej dziedzinie jestem raczej zielony.